Ülésezett Mezőnyárád képviselő testülete
Írta: Eleven Televízió   
2011. november 01. kedd, 21:26
A mezőnyárádi képviselő testület soron következő rendes ülésére október 27-én csütörtökön került sor. Első napirendi pont alatt abban kellett döntést hozniuk a képviselőknek, hogy benyújtsa-e a község igényét az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok 2011-es évre nyújtandó támogatására.
Korábban már sor került hasonló pályázat benyújtására, akkor 7 millió forint támogatásban részesült a település. Az idei pályázatban megadott összeg 15 millió forint lenne, de a végleges összeg az elbírálókon múlik. A szavazat egyhangú igen volt a testület részéről.
Második napirendben szintén egy pályázat benyújtásáról született egyhangú döntés. A megpályázott összeg sikeres elbírálás után a
2012-es "Nyárád Napok" rendezvényeinek támogatására szolgálna.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadikként egy használati szerződés megkötését tárgyalták a testület tagjai. Ez a szerződés a Faluszépítő Egyesület, a Mezőnyárádi Sport Egyesület és az önkormányzat között jönne létre. A használat tárgyát a tenisz pálya melletti épület képezné. Az épületet a két egyesület közösen használná, a későbbiekben pedig a Faluszépítő Egyesület egy közösségi teret alakítana itt ki, melynek anyagi hátterét pályázati pénzből biztosítanák. A használatba adást néhány részletkérdés tisztázása után hat igen szavazattal hagyták jóvá.
A következő napirend az előzőhöz kapcsolódott. Tudniillik annak a pályázatnak az önkormányzati támogatását szavazták meg a képviselők, amelyet a Faluszépítő Egyesület ad majd be az előbb említett céllal.
Ötödik napirendi pontban az idősek napja alkalmából rendezendő programok részleteinek megbeszélésére került sor.
Az időszerű feladatok között felvetődött a helyi Vöröskereszt 50 ezer forinttal történő támogatása és a Szondi utca útburkolatának javítása. Ez utóbbi viszonylag kedvező áron mart aszfaltból valósulna meg. Szóba került továbbá a település internetes oldalának frissítése, rendszeres karbantartása is.

Az ülésről készült vágatlan felvételt november 3-án csütörtökön láthatják az érdeklődők az Eleven Televízió műsorán.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!