Diszkóbalesetek megelőzése
Írta: Eleven Televízió   
2011. november 07. hétfő, 15:16

A mezőkövesdi rendőrök is kiveszik részüket a diszkóbalesetek megelőzésében.
A debreceni Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület szervezésében már negyedik alkalommal hirdették meg az Európai Balesetmentes Estet. Az Európai Bizottság által kiemelten támogatott program az Európai Unió 27 tagállamában azonos időben, egyszerre zajlott le. A civil egyesület hazánkban az idén 3 régió 12 városában rendezte meg az akciót. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Mezőkövesden üzemelő Movie Club mellett a kazincbarcikai Akropolis Disco is részt vett a programban. Az akciót a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei Balesetmegelőzési Bizottság támogatta.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A minden évben október harmadik szombatján zajló program legfontosabb célkitűzése az úgynevezett diszkóbalesetek megelőzése, illetve a tragédiák számának csökkentése. Az Európai Balesetmentes Est lebonyolításában a rendőrség és a helyi ifjúsági szervezetek is segítették a program sikerességét.
Információs háttér:
Az akció lényege, hogy a programban résztvevő autót vezető fiatalok nem ihatnak alkoholt saját, és baráti társaságuk testi épségének érdekében. Mezőkövesden 122 fiatal csatlakozott a projekthez és kapott karszalagot. A résztvevőket a rendőrök hazaindulás előtt szondáztatták meg, a negatív tesztet produkálók ajándékcsomagot kaptak. A programhoz partnerként csatlakozó Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai helyben elvégezhető drogtesztekkel bővítették az akció sikerét. A tapasztalat azt mutatja, hogy a fiatalok is egyre felelősségteljesebbek, felismerik az alkoholfogyasztás veszélyeit. A statisztikák is alátámasztják ezt, hiszen nagyon ritkán történik diszkóbaleset Mezőkövesden.
 
(A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda)
 
 
 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!