Testületi ülés Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2011. december 07. szerda, 10:32
A mezőnyárádi képviselő testület soron következő rendes ülésére november 30-án délután 16 órai kezdettel került sor
Ezúttal kilenc napirendi pontot kellett megtárgyalnia a képviselőknek.
Elsőként a 2011. évi költségvetés módosítása került napirendre. Erre azért volt szükség, mert év közben is merültek fel olyan tételek, amelyek szükségessé tesznek bizonyos korrekciókat. Az előre kiadott és áttanulmányozott írásos anyag alapján egyhangú igen szavazattal fogadták el a módosításokat a képviselők.
Második napirendi pontban az Önkormányzat háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló, szintén írásban a rendelkezésükre bocsátott anyagot hagyták jóvá egyhangúlag a testület tagjai.
Harmadikként a következő év költségvetésének koncepciójáról volt szó. Polgármesteri tájékoztatás szerint a 2012. év minden bizonnyal sok olyan, előre csak bizonytalanul látható, állami változtatást hoz majd, melyek miatt egyelőre inkább csak iránypontok tűzhetők ki. Egy területen lesz biztos változás: az óvodások létszáma jelentősen csökken, ami sajnos szükségessé teszi majd egy csoport megszüntetését az intézményben, a 2011/2012-es tanév végén.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Képviselői részről felvetődött az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületének nyílászáró cseréjére egy javaslat. Ezekre remélhetőleg lesz majd pályázati forrás. A tervezetet ezek után a testület hét igen szavazattal fogadta el.
Negyedik napirendi pontban a Szociális Bizottság írásban beadott beszámolója került megtárgyalásra. A bizottság elnökéhez intézett kérdések és az ezekre adott válaszok elhangzása után ez a beszámoló is elfogadásra került.
Ötödik fő téma a védőnői szolgálat munkájáról szóló írásos beszámoló megtárgyalása és elfogadása volt. A képviselők közül többek is köszönetet mondtak a védőnői munkáért. Juhász Józsefné védőnő pedig külön is tájékoztatást adott arról, hogy az utóbbi időben sajnos jelentősen növekszik a felső légúti megbetegedésekkel és a mozgásszervi problémákkal küzdő gyermekek száma a községben. Ennek kapcsán elhangzott, hogy a levegő szennyezettségéről várhatóan hamarosan egyeztetések történnek majd a bányaüzemmel.
Hatodik napirendben a karácsonyi ajándékozás kérdése került a testület elé. A községben élő 205 fő idős és a 208 fő óvodás és iskolás gyermek hagyományos megajándékozására szánt összeget az idősek esetében 1000 Ft-ról 1500 Ft-ra emelte a testület, a gyermekek ajándékára pedig várhatóan 800 Ft jut fejenként ebben az évben.
A következőkben a Remondis Tisza Hulladékgazdálkodási Kft. tagi kölcsönének megtárgyalására hatalmazták fel a testületi tagok Dr. Horváth László polgármestert.
Nyolcadik napirendben egy szerződés megkötéséről kellett dönteni. A szerződés az Önkormányzat és a Baptista Szeretetszolgálat között jönne létre házi segítségnyújtás megszervezése és ellátása céljából, melyet a szolgálat végezne 2012. január 1-től. Mindez a községnek nem jelentene anyagi terhet, az ellátottak hozzájárulása is minimális összegű lenne. A szolgáltatás kettő fő helyi dolgozóval valósulna meg. A szerződés megkötéséhez a testület hét igen szavazattal járult hozzá.
Utolsó nyilvános napirend az időszerű feladatok megtárgyalása volt. Itt szó volt többek között a már korábban tárgyalt pályázatok beadásáról, az idősek napi program megrendezéséről, a téli közfoglalkoztatás terveiről.
Ezek után a képviselő testület zárt ülés keretében folytatta a munkát.
 
Az ülésről készült vágatlan felvételt december 8-án láthatják Nézőink az Eleven Televízió műsorán.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!