Pásztorjáték és ünnepi istentisztelet
Írta: Eleven Televízió   
2011. december 27. kedd, 21:20
December 24-én, vagyis Szentestén mind a református mind pedig a katolikus egyházközségekben külön műsorral is megemlékeznek Krisztus születésének misztériumáról.
A bükkábrányi református gyülekezet ünnepi istentisztelete délután kettő órakor kezdődött. Ez alkalommal a Müller Nikoletta sárospataki 4. éves teológiai hallgató, mint legátus hirdetett Igét az összegyűltek számára. A hittanos gyerekek egy csoportja pedig külön énekes és verses műsorral is készült az ünnepre ezzel is emelve és kiemelve a karácsonyi ünnep jelentőségét, bensőségességét. A műsor végén minden szereplő külön kis ajándékban is részesült.
A római katolikus templomban este fél 7-kor, a szentmise előtt kezdődött a Jézus születéséről megemlékező misztériumjáték, közismertebb nevén a pásztorjáték, melyhez több helyütt zenés betétek társultak.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ennek során a jelmezbe öltözött gyerekek felelevenítették a Megváltó születésének eseményeit egészen az angyali üdvözlettől a napkeleti bölcsek hódolatáig. A hittanosokat Nagyné Krokos Rita hitoktató készítette fel a szerepre.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!