Figyelem! Rendkívűli hideg időjárás megyénkben is!
Helyi Hírek (2012.) - Térségi
Írta: Eleven Televízió   
2012. január 31. kedd, 15:52

A rendkívűl hideg időjárásra figyelmezetető jelzést adott ki hétfő reggel az Országos Meteorológiai Intézet Észak-magyarországi Regionális Központja.
Ezzel összefüggésben, a környezetünkben élő idősek és egyedül élők védelmében fontos, hogy odafigyeljünk rájuk, ezért lehetőség szerint a szomszédok, rokonok rendszeresen tájékozódjanak az idősek, egyedülállók állapotáról!

Mindezt a következő napok rendkívül hideg időjárása indokolja, melynek következtében a kihűléses halálesetek, fagyási sérülések száma megnőhet. Ezek megelőzéséhez szükséges intézkedések megtételéhez, a lakosság tájékoztatásához készítették az előrejelzést, amelyet az alábbiakban olvashatnak.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Időjárásunkat a következő napokban az Észak-kelet Európa fölött kialakult óriási kiterjedésű anticiklon alakítja, melyben rendkívül hideg, sarkvidéki-szibériai eredetű léghullámok haladnak a Kárpát-medence felé. Térségünk az anticiklon délnyugati peremén fog elhelyezkedni, a hideg levegő beáramlása kelet, északkelet felől folyamatos lesz.
A részben havas felszín a fölénk érkező rendkívül hideggel párosulva igen alacsony hőmérsékleteket fog okozni.
Éjszakánként eleinte -10 Celsius fok közelébe, majd a hét közepén -15 fok alá csökken a hőmérséklet. Egyes szélvédett helyeken akár -20 fokos minimumok is kialakulhatnak. A nappali maximumok is tovább csökkennek, a hét közepére már a -5 fokot sem éri majd el.
Csütörtök estétől ciklon érkezik fölénk, széllel, felhőkkel, hóval. A hó mennyisége egyelőre nagyon bizonytalan, de kis eséllyel akár nagyobb mennyiség is kialakulhat a megye egyes részein komoly hófúvással.
Amennyiben a várható havazás is veszélyhelyzetet hordoz majd magában, újabb előrejelzést küldünk a frissebb számítások alapján.

Többéves statisztikáink szerint 24-36 órára szóló előrejelzéseink beválási valószínűsége 90 % körül van, míg a harmadik napra szóló előrejelzés beválása 80 % körüli.

Kovács Attila
Országos Meteorológiai Szolgálat
Észak-magyarországi Regionális Központ
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!