Ütemmutató - Hungarocell (2012.)
Ütemmutató (2012.) - Ütemmutató
Írta: Eleven Televízió   
2016. január 08. péntek, 08:59
A mezőnyárádi HUNGAROCELL zenekar 2009. november 13-án tartotta bemutatkozó koncertjét a mezőnyárádi Borostyán presszóban. Azóta már túl vannak 2 születésnapi koncerten. Április 7-én látogattuk meg őket próbatermükben, hogy az eddigi eseményekről és a jövőbeli terveikről beszélgessünk velük.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
ÜTEMMUTATÓ _ HUNGAROCELL
 
 
EGY FALU VAN NYÁRÁD
 
 
HÉ BÉBI
 
 

A „HUNGAROCELL” a PECSA CAFE-ban - 2012. február 17. péntek

Este 8 órakor a mezőnyárádi Hungarocell együttes fellép Budapesten a Pecsa Cafe színpadán, Slamovits István új zenekara, a Slamo Revans előtt. A nyárádi srácok Slamovits Istvánnal? Aki az eredeti EDDA alapító tagja volt? Aki az első EDDA dalok zenéjét és szövegét írta? Meg azóta számtalan nagyszerű nótát? Slamo egy rendkívüli képességekkel megáldott és rendkívül szerény ember, hatalmas lélek. Nem tarol a világban. Viszont már többször talpra állt. Mint most is. December 29-én volt a bemutatkozó koncertje új zenekarának, a SLAMO REVANS-nak a Pecsa Cafe-ban. A fellépéseikhez előzenekart kerestek. Fiatal zenekarok demo-anyagait várták, saját számokkal természetesen. Aztán akit arra érdemesnek tartottak, meghívták egy fellépésükre, hogy a fiatalok élőben is bizonyítsanak. Így lépett fel a HUNGAROCELL a Pecsa Cafe-ban február 17-én. Négyen nyárádiak utánuk mentünk – a saját hozzátartozóikon és a fotóson kívül - mert minimum ennyit megérdemeltek a fiúk. Örültek nekünk. Mi is nekik. Barátságos, természetes, közvetlen és inkább idősebb emberek gyűltek össze. Akik már a 70-es, 80-as évek rock-életében is jelen voltak. Zenészek, illetve létező vagy valamikori televíziós, rádiós rockműsorok munkatársai. A srácok végülis fél 9-kor kezdték. Az „intro” után „Az élet dala” következett. Összesen öt szám volt, még 3 újabb és természetesen az „Egy falu van, Nyárád!” című nóta. A fiúk természetes, barátságos stílusa és igazi zenéje meghódította az öreg pesti rockereket. Taps és biztató bekiabálások kísérték a játékukat. Nemcsak mi, nyárádiak élveztük a koncertet, hanem láthatóan és hallhatóan a Pecsa Cafe egész közönsége. A Slamo Revans koncertje egy úthenger - miközben egy óriási kulturális sokk... Azt csak átélni lehet, mesélni róla nem...
Horváth Eszter
 
A HUNGAROCELL 2009. november 13-án tartotta bemutatkozó koncertjét a mezőnyárádi Borostyán presszóban. Azóta már túl vannak 2 születésnapi koncerten.
 
A tagok:
Ulvicki „Tompi” Tamás – gitár
Répási „Répa” László – basszusgitár
Vízi Dávid – szintetizátor
Krajnyák Bence – dob
 
Dávid és Tompi már 2007-től zenélnek együtt, Répa 2008-ban csatlakozott. Bence (aki mezőkövesdi) 2011 nyarán került hozzájuk. Igazi, őszinte rockot játszanak, de nyitottak mindenfajta igényes zenére. Repertoárjukban szerepelnek feldolgozások a rockzene hazai és külföldi nagyjaitól, illetve saját számok, amik – véleményem szerint – beillenek az előzőek sorába, de legalábbis nem lógnak ki onnan. Zeneileg és a szöveget tekintve is igényesek. A számaik meghazudtolják a srácok korát. Egy szerda délelőtt beszélgettünk Répával és Tompival.
 
- A Ti korosztályotokra nem jellemző ez a fajta zene, amit játszotok... Répa: Nem, valóban ez inkább az idősebbek zenéje, akik sokszor nosztalgiáznak a feldolgozásainkon, bár vannak szép számmal fiatalok, akik követik a zenekart.
- Mikor dolgoztok egy új nótán, mi születik meg először, a szöveg vagy a zene? Tompi: Mindig a zene. A kész zenére már könnyebb megírni a szöveget.
- A szövegeitek meglehetősen komoly gondolatokat sugallanak, holott még igen fiatalok vagytok. Répa: Gyorsan élünk. :)
- Mi inspirál egy új nóta megírásakor? Tompi: A szöveget illetően a saját életünk,, vagy például egy éppen elolvasott könyv. A zenét illetően - bármi. (Itt mondtak egy példát a srácok, de ezt nem írom le...)
- Hogy éreztétek magatokat a Pecsa Cafe színpadán? Tompi: Óriási érzés volt ekkora zenészek előtt fellépni, főleg hallani az elismerő tapsot és a biztatást. Persze, előtte izgultunk nagyon. Répa: Találkoztam egyik nagy példaképemmel, Kékesi „Bajnok” Lászlóval, a P.Mobil és a Tunyogi Rock Band basszusgitárosával és sikerült is váltani vele pár szót. Ott volt a közönség soraiban Som Lajos is.
- Ti négyen teljesen különböző karakterű emberek vagytok. Ez nem okoz súrlódást? Tompi: Nem, jó barátok is vagyunk és mivel nem vagyunk egyformák, mindenki mást tud beleadni a közös munkába. A zenénket meghatározza az őszinteség, barátság, szeretet. Szeretettel játszunk és örülünk, ha zenénket szeretettel fogadják.
- Mi lesz a folytatás? Tompi: Zenélünk, számokat írunk, próbálunk minél jobb minőségű felvételeket készíteni. Slamóék arról biztosítottak minket, hogy a továbbiakban is szeretnének velünk dolgozni. A következő fellépésünk szintén Budapesten a Pecsa Cafe-ban lesz március 23-án.
 
- Hát akkor sok sikert kívánok nektek ! Tartsátok meg jelenlegi értékeiteket, a teljesítményt természetesen majd mindig fokoznotok kell a világot jelentő deszkák felé, kitartást kívánok ezen az úton és sok szerencsét!
Horváth Eszter
 

Képgaléria


hungarocell...
hungarocell07 hungarocell07
hungarocell...
hungarocell06 hungarocell06
hungarocell...
hungarocell03 hungarocell03
hungarocell...
hungarocell08 hungarocell08
hungarocell...
hungarocell02 hungarocell02
hungarocell...
hungarocell04 hungarocell04
hungarocell...
hungarocell01 hungarocell01
hungarocell...
hungarocell05 hungarocell05

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!