Testületi ülés Mezőnyárádon
Helyi Hírek (2012.) - Mezőnyárád
Írta: Eleven Televízió   
2012. május 08. kedd, 08:17
Mezőnyárád község képviselő – testülete május 2-án tartotta soron következő testületi ülését. Az előzetesen kiadott négy napirend helyett összesen hat napirend került megtárgyalásra.
Az első napirendben az önkormányzat 2011. évi zárszámadását tárgyalták a tagok. Mivel technikai jellegű észrevételeken kívül más hozzászólás nem volt. A tagok egyhangúlag elfogadták a napirendet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második napirendben a képviselői tiszteletdíjak megállapítására került sor. Az eddigi időszakban a költségvetési nehézségekre való tekintettel, nem vettek fel tiszteletdíjat a képviselők, hanem azt egy külön számlán tartották, későbbi felhasználásra. Egy – két képviselő javaslata alapján az idei évben januártól visszamenőleg szeretnék felvenni járandóságukat. Az összegre, Dr. Horváth László polgármester tett előterjesztést bruttó 30.000 Ft összegben, a külső – szociális bizottsági – tagoknak pedig alkalmankénti bruttó 1500 Ft megállapítását kérte. A képviselők hat igen szavazattal, egy nem szavazat mellett fogadták el az előterjesztést.
 
Harmadik napirendben egy 2008 -ban felállított emlékoszlop eddig elhúzódó engedélyeztetésére tett pontot a testület. Az oszlop felállítását megtiltották egy 2008 -as rendeletben, miután az már kihelyezésre került. Ezt a rendeletet most a tagok visszavonták és engedélyt adtak arra, hogy az, a továbbiakban is a helyén maradhasson. Elhangzott az is, hogy a négy évvel ezelőtti elutasításnak nem politikai okai voltak, hanem engedélyeztetési, törvényi szabályozások be nem tartása miatt volt rá szükség. A testület hat igennel egy érintettség miatti tartózkodással fogadta el a napirendet.
 
Negyedik napirendben egy belső ellenőrzési összefoglaló, jelentés elfogadására került sor. A Többcélú Kistérségi Társulás keretén belül alkalmazott belső ellenőrök nagy volumenű hibákat nem tártak föl. Néhány hiányosságra hívták föl a figyelmet, amelyet javítani kell. Például az SZMSZ-ben - a szervezeti és működési szabályzatban - egy – két helyen, elavult szabályozások szerepelnek. El kell végezni az intézményekben a leltározást. A tagok egyhangúlag támogatták a napirendet.
 
Az ötödik napirendben Forrás Közösségi Központ szociális alapellátó szolgálat kért működéséhez hozzájárulást az önkormányzattól. A többek között házi segítségnyújtással foglalkozó szervezet két fő helyi gondozót is alkalmaz a településen. A testület egyhangúan támogatta a működési engedély kiadását. Ezáltal két szervezet is jelen van a településen, akik idős gondozással, házi segítségnyújtással foglalkoznak.
 
Az utolsó, hatodik napirendben időszerű feladatokat, kérdéseket beszéltek meg a jelenlévők. Kopjafa készül a település fennállásának 775. évfordulójára, amely várhatóan a volt művelődési ház helyén a parkban kerül elhelyezésre. A faragás már megkezdődött a motívumok kiválasztására szakértői segítséget kérnek.
 
 
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!