Pusztítás, vagy újítás? - fasor-alakítás Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2012. május 09. szerda, 21:35
Akár a helyi lakosok, akár a Mezőkeresztesre látogatók csodálkozva láthatták, hogy az elmúlt időszakban a város büszkeségének és díszének számító Dózsa György úton található fasor 100-120 éves fáit sok helyütt igen csak visszavágták, sőt többet közülük el is távolítottak.
A nagy munkát nagy előkészítés előzte meg. A fák állapotának felmérésére már két évvel ezelőtt is sor került, mostanra pedig elkészült a végleges szakértői vélemény, amelyet egy erdészeti cég műszeres vizsgálataira alapoztak. Ennek figyelembe vételével került aztán sor a gallyazásra, a veszélyt jelentő, elöregedett részek eltávolítására. Mindezt a helyiek közül sokan nem nézték jó szemmel, de volt olyan is, aki kimondottan elégedett volt a megkezdett munkálatokkal.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A kivágott fák pótlása szinte azonnal meg is kezdődött, amint a régiek tuskóit a kivitelező cég eltávolította, sőt az Önkormányzat a fasor övezte útszakaszok bővítésének lehetőségét is vizsgálja. Természetesen mindezzel nem ér véget a régi és új fák kezelése, folyamatos monitoringra van szükség a jövőben is. Felvetődött többek részéről az a kérdés is: mi lesz az összegyűlt faanyag sorsa a kivágás után. Stábunk erre a kérdésre is választ kapott.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!