Harsányi hírek - 2012. május
Írta: Eleven Televízió   
2012. május 10. csütörtök, 09:24
A harsányi iskola lesz a központ
 
Oktatási tanácskozás színhelye volt Harsány Közösségi Háza 2012. április 27-én. Bogács, Bükkábrány, Kistokaj és Harsány községek részéről polgármesterek és intézményvezetők vettek részt azon a találkozón, melyen az megismerkedhettek a közeljövő oktatást segítő, tehetséggondozással foglakozó pályázati lehetőségeivel, valamint a harsányi iskolában szakértők által kidolgozott, a Köznevelési Törvénnyel összhangban lévő, „Zene benned van" című pedagógiai módszerrel.
A tervek szerint szeptembertől induló mintaprojekt keretében a népzene, a néptánc és a néprajz segítségével erősíthetjük a nemzeti identitástudatot és a hagyományok tiszteletét. A több iskolát tömörítő mintaprojekt központja a harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola lesz.
 
Takácsné Oczela Csilla intézményvezető
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Kiállítás a Harsányi Közösségi Házban
 
Egy különleges kiállítás részese voltam Lakatos Gyula modellező „A Modellezés életem nagy szerelme" című bemutatóval egybekötött tárlatán a Közösségi Házban 2012. április 28-án.
Lakatos Gyula, aki ezeket, a szerkezeteket alkotta, működtette úgy beszélt róluk, mint saját gyermekeiről. Élvezettel figyeltem előadását, bemutatóját. A műszaki dolgok iránt érdeklődő férfiak, fiúk mellett nők is kíváncsiak voltak a rendezvényre, ahol az autó, hajó és repülőmodellezés rejtelmeibe avatott be minket az alkotó. Egyik-másik szerkezetet működés közben is láthattuk és a modellező irányításával mi, a vendégek is kipróbálhattuk. Olyan modellt is bemutatott, amelyek gyermekek által is egyszerű módon elkészíthetők, és szívesen megtanítaná technika óra vagy egyéb más foglalkozás keretében. Akinek ez az izgalmas téma felkeltette érdeklődését, a május 26-án megrendezendő Családi Napon újra találkozhat a harsányi modellezővel, aki kivételes ember, foglalkozása és hobbija rendkívül érdekes, látványos.
 
Bihari Lajosné
 
Forrás: www.harsany.hu
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!