Madarak és Fák Napja és Gyereknap a mezőnyárádi iskolában
Helyi Hírek (2012.) - Mezőnyárád
A korábbi évekhez hasonlóan idén májusban ismét eljött a gyermeknap a mezőnyárádi iskolások számára is, melyet a madarak és fák napjával, illetve a DÖK nappal kötöttek össze.
A növényekhez és állatokhoz kapcsolódó feladatokat a diákoknak csapatokban kellett megoldaniuk. A faluban és környékén állomásokat helyeztek el a szervezők, amelyeket egy térkép segítségével kellet megtalálni.
Hirdetés_______________________________________________________________________
                                                                 

Ezeken a pontokon a nevelők, és a 8. osztályos tanulók logikai, ügyességi, sport, biológiai és tájékozódási feladatokkal várták a versengő csoportokat. Az idén a legsikeresebben – meglepő módon - a legkisebbek teljesítettek, hiszen az egyik elsős csapat bizonyult a legügyesebbnek.
Mivel ezen a napon a játék és a szórakozás volt a középpontban, rengeteg lehetőség adódott az iskolapadban megfáradtak számára a kikapcsolódásra.
A vállalkozó szelleműek kerékpáros akadálypályán próbálhatták ki magukat, de lehetett kötelet húzni, újságon, vagy seprűvel táncolni, aszfaltra rajzolni és még zsákban futni is.
A délelőtti programok után egy ismeretterjesztő előadást hallhattak a résztvevők az év madaráról, az egerészölyvről. Nem csak az életmódjáról szerezhettek új információkat, hanem a védelmének segítéséről is. Az érdeklődőbbek megépíthették a fészkét, tojásokat készíthettek és egy játék során belehelyezhették a fészekbe. A programban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa működött közre.
A délután során számháborúzásra, labdajátékokra, bújócskára is volt lehetőség. Nagy sikert aratott a tanár-diák kézilabda meccs is.

 
 
http://web.bvmedia.hu/administrator/index.php?option=com_content§ionid=159&task=edit&cid[]=4475#
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!