Lakása elől tulajdonította el a fűnyírót
Írta: Eleven Televízió   
2012. július 12. csütörtök, 07:45
A Tiszavalki Önkormányzat tulajdonát képező fűnyíróval dolgozott a település közterületén egy közfoglalkoztatási jogviszonyban lévő alkalmazott. Munkája során megszomjazott, ezért pár percre az egyik családi ház előtt hagyva munkagépét elment, hogy folyadékot vegyen magához.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mikor visszatért, a fűnyírót nem találta. Az akkor még ismeretlen elkövető 163.500 Ft kárt okozott tettével az önkormányzatnak.
A Mezőkeresztesi Rendőrőrsről helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtése és tanú felkutatási munkája eredményes volt, így már másnap, július 6-án megjelentek a feltételezett elkövető lakásánál házkutatás foganatosítására. A hivatalos közeg többszöri csengetésére, sőt a szolgálati gépjármű hangjelzésére sem nyitott ajtót a tulajdonos, aki lakásában nyitott ablak mellett nézte a televíziót. A rendőrök a település polgármesterének jelenlétében hatoltak át a kerítésen, s kopogtattak a bejárati ajtón, mire megjelent B.Z. 59 éves helyi lakosú férfi szemmel láthatóan ittas állapotban, és felháborodva sérelmezte a rendőrök jelenlétét. Nevezettel ismertetve lett a házkutatás ténye, mire B.Z. kijelentette, hogy nála biztosan nincs a bűncselekmény során eltulajdonított munkagép, nyugodtan nézzenek szét, akár a padláson is. Pechére a rendőrök alaposan végezték szolgálati feladataikat, s a keresett fűnyíró az udvar külön álló pincéjében feltalálásra került. Ettől kezdve a gyanúsított nem válaszolt a feltett kérdésekre, sőt gúnyolódó magatartást vett fel. A hatóság emberei közölték vele, hogy a bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt előállítására intézkednek, ezért hiányos öltözetére való tekintettel felszólították, hogy öltözzön fel és vegye magához személyi iratait. Ezt követően a bejáratot biztosító rendőr B.Z. hangos szavára lett figyelmes, amint azt mondja: „Megöllek!”. Mint kiderült, a gyanúsított az őt kísérő rendőrre fogta a nappaliban lévő bozótvágó kést, azonban a rendőr szolgálati lőfegyverének elővétele, s a szóváltásra nappaliba érkező biztosító rendőr érkezése láttán letette azt. A gyanúsítottal szemben ellenállása miatt testi kényszert kellett alkalmazni, aki a rendőri intézkedés közben mindvégig mindent tagadott. Tagadta a veszélyes fenyegetést, a hivatalos személy elleni erőszak kísérletét, valamint a bűncselekmény elkövetését is. A rendőrök felé fordulva ismételgette: „Na és, ki látta?!”.
A gyanúsított bíróság elé állítására még aznap sor került. Gyorsított eljárás keretében a vagyon elleni bűncselekmény miatt a Mezőkövesdi Városi Bíróság 300.000 Ft jogerős pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, míg a felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak kísérlet bűntette miatt az eljárást a Miskolci Nyomozó Ügyészség folytatja az elkövetővel szemben. Amennyiben megállapítható B.Z. bűnössége, úgy 5 évig terjedő szabadságvesztés kiszabására is számíthat.
 
Forrás: www.mezokovesd.hu
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!