II. Mezőnyárádi Béka és Hal Sütő – Főző fesztivál
Helyi Hírek (2012.) - Mezőnyárád
Írta: Eleven Televízió   
2012. július 12. csütörtök, 08:21
Az idei évben július 6-án és 7-én második alkalommal került megrendezésre a Mezőnyárádi Béka és Hal Sütő – Főző fesztivál. A tavaly is nagy népszerűségnek örvendő eseményre talán most még többen érkeztek szerte az országból, Szegedtől Budapestig. Senkit nem tántorított el a nagy meleg, hiszen az általános iskola mögötti parkban rengeteg gasztronómiai ínyencség várta a közönséget.
A két nap eseményeiről később bővebb összefoglalót láthatnak.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A programok már pénteken elkezdődtek egy kiállítással, amelyet a tornateremben tekinthettek meg az érdeklődők. Két helyi kötődésű művész, Kókáné Pásztor Éva szűcs és népi hímző, valamint Hajnal István fafaragó munkáiból kaphattak ízelítőt a látogatók. Szombaton, július 7-én zenés ébresztő invitálta a községben élőket a programokra.
A program maga az iskolaparkban zajlott, az itt található 45 főzőhelyen, három kategóriában mérkőztek meg a helyezésekért a vállalkozó kedvű profi és amatőr szakácsok. A sütemények versenyében egy bükkábrányi versenyzőtől érkező mézeskalács sütemények bizonyultak a legjobbnak. Hal kategóriában egy házigazda, mezőnyárádi csapat diadalmaskodott haltepertőjével, míg a béka kategóriában a Szegedről érkezett csapat győzött sivatagi békavariáció fantázianevű ételkölteményével.
A három zsűritag Szűcs Károly, Bogyóné Stefán Ágnes és Gaál Sándor három szempont alapján értékelte az elkészült ételeket előkészület, tálalás és ízesítés alapján.
Délelőtt kutyaszépségverseny, modellező bemutató és a helyi termelők portékái várták az érdeklődőket.
A délután folyamán hagyományőrző csoportok, helyi tehetségek és meghívott művészek szórakoztatták a közönséget. Térzene, majd az „Őszirózsa” Nyugdíjas klub műsora, valamint a mezőkeresztesi férfikórus előadása hangzott el, néptánc bemutató és operett előadás is színesítette a napot. Ellátogattak a településre a miskolci Steelers amerikai futball klub játékosai és a szurkoló lányok. Este a helyi illetőségű Hungarocell rock zenekar élő koncertjén szórakozhattak a sütésben – főzésben megfáradt résztvevők.
 
Hal:
1. hely - Koren Péter és csapata (26.főzőhely) - mezőnyárádi cs.
2. hely - Orosz Róbert és csapat (7.f.) - mezőnyárádi cs.
3. hely - Magos Zoltán (21.) - mezőnyárádi cs.
 
Béka:
1. hely - Gyulai János 28.f (Kistelek)
2. hely - Juhász Imre (Mezőnyárád) 1.f
3. hely - Balázs György (41.f) - mezőnyárádi cs.
 
Sütemény:
1. hely - Gál Szilvia (Bükkábrány)
2. hely - Hajdú Józsefné (Mezőnyárád)
3. hely - Fekete Erzsébet (Mezőnyárád)
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!