Ittasan motoros kerékpárral
Írta: Eleven Televízió   
2012. július 20. péntek, 08:15
Mezőkövesden egy helyi lakos az elmúlt napokban, az esti órákban motoros kerékpárjával úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A rendőri intézkedés során a vele szemben alkalmazott alkoholszonda közepes fokú mérési értéket mutatott, ezért a járőrök a kerékpárost előállították a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mivel a férfi gépi meghajtású járművének robbanómotorját használva közlekedett közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt, ittas járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság eljárást kezdeményezett vele szemben. A Mezőkövesdi Városi Bíróság ítéletében a férfit példás büntetésként 250.000 Ft pénzbírság megfizetésére kötelezte. (Amennyiben a kerékpárt csak emberi erővel hajtotta volna, úgy cselekménye szabálysértésnek minősül. Ebben az esetben a közigazgatási hatósági eljárás keretében 60.000 Ft bírság megfizetésére lett volna kötelezve.)

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki járművel közlekedik * legyen az autó, kerékpár stb.* semmi esetre se fogyasszon a vezetés megkezdése előtt alkoholt. Ittasság esetén annak mértékétől függően a gépjármű vezetője az érvényes jogszabályok alapján ittas járművezetés bűncselekményét követi el, mely szankciókat von maga után.

Jogi háttér - Btk. 188. §. (1) bekezdés:
*Aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vasúti vagy légi járművet, valamint gépi meghajtású vízi járművet vagy úszó munkagépet, avagy közúton gépi meghajtású járművet vezet, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.*


Forrás: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!