Lezajlott a 62. bányásznap Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2012. szeptember 04. kedd, 17:05
A 62. bányásznapon idén is mindenki megtalálhatta a neki tetsző programot.
A rendezvény pénteken koszorúzással és kitüntetések átadásával indult. A bányász hősök emlékművénél beszédet mondott Dr. Joachim Witzel úr a Mátrai Erőmű Zrt. Igazgatóságának elnökhelyettese. Kiemelte: „A bányászati és Erőműves szakértelmünk, a motivált csapatunk és az elmúlt évek pozitív fejlődése szolid alapját képezik a jövőre történő felkészülésnek és az ehhez szükséges változtatások megvalósításának.
Ezután a jelenlévők megkoszorúzták az emlékművet és közösen elénekelték a Bányász Himnuszt. Az ünnepség további része a szombati események helyszínén a Szép Pál Sporttelep előtti területen zajlott.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A megérkezés után Dr. Valaska József, a Mátrai Erőmű Zrt. Igazgatóságának elnöke köszöntötte az egybegyűlteket és tartotta meg beszédét. Kiemelte: „A bányásznapok megünneplése a társaság szakmai és kulturális életének meghatározó eleme.
Ezután a kitüntetések átadására került sor. Az idei évben is rengetek dolgozó kapott céggyűrűt, elnöki dicsérő oklevelet, vagy emlékérmet. Miniszteri elismerésben részesült Mata Tibor a Bükkábrányi Bánya Igazgatója, amelyet a központi bányásznapon vehetett át.
A délután végén pohárköszöntőt mondott Rabi Ferenc a BDSZ elnöke. Majd a beszélgetésé és az ünneplésé volt a főszerep.
A bányásznapi esemény sorozat másnap, vagyis szombaton folytatódott.
Délután 2 órától a népdalkörök fellépése nyitotta meg a különböző programok sorát, majd a gyerekek ürülhettek több előadónak is, többek között Pap Rita zenés műsorának.
A Wasser Stukker zenekar fellépésével indult az igazi zenés előadások sora, majd Cosombolist üdvözölhették a rajongók a színpadon. Márió és elmaradhatatlan harmonikája már nem csak a fiatalabb, hanem az idősebb korosztályt is a színpad köré vonzotta.
Az estébe nyúló programok sorát a Desperado együttes folytatta, majd főleg a férfi közönség vérnyomását emelte magasra egy hastánc bemutató, amelyet követően a hagyományokat követve, egy a bányaüzem idei évét és munkáját bemutató filmvetítést láthattak az érdeklődők.
Az est fő attrakcióját, amely hatalmas tömegeket vonzott, az EDDA együttes élő koncertje jelentette, amelynek elő zenekara a Pataki Gergő vezette Pataki Művek volt.
A napot és a vendégeket éjfél körül tűzijátékkal búcsúztatták a szervezők.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!