Máté Napi vásár Bükkábrányban - 2012.szeptember 21-22.
Írta: Eleven Televízió   
2012. szeptember 12. szerda, 10:10
Nem csak az emlékezés, hanem a hagyományteremtés is célja volt annak a rendezvénynek, amely a tavalyi év szeptemberében a régi vásárok hangulatát idézte Bükkábrány községben.
Az idén már szeptember 21-én pénteken megkezdődik a Máté napi sokadalom. Délután 5 órától helyi festőművészek kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a házasságkötő teremben.
Az igazi mulatság azonban szeptember 22-én szombaton délután 2 órától kezdődik. Elsőként a megújult településközpont avató ünnepségének keretein belül felavatásra kerül egy mini erőmű, a II. András tér, a felújított rendőrörs, valamint egy Szent Borbála szobor. Közreműködik a Perecesi Bányász Zenekar.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Közben mindenki megtekintheti a Magyar Katolikus Karitász történetének kiállítását.
3 órától gyülekező az iskola udvarán, majd fél 4-kor elindul a felvonulás.
4 órától vásári komédiát láthatnak a kilátogatók, 5 óra körül pedig elkezdődik a Dalos Találkozó többek között Bükkábrány, Megyaszó, Szomolya, Tard, Tibolddaróc népdalköreinek közreműködésével. A sort a Sályi Kamarakórus műsora zárja. Este fél 7-kor a Mezőcsáti Népi Együttes lép a színpadra, a sokadalom zárásaként pedig a Tűzszelídítők produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők.
Közben természetesen csakúgy mint tavaly kézműves foglalkozás, bábelőadás, lovaglás, kisállat simogató, íjászat várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lesz még középköri kínzóeszközök bemutatója, valamint helyi termékek vására is.
A részletes programot megtekinthetik televíziónk honlapján.
Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!
 
 

Szerkesztő


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!