Betakarítás - kukorica törésen a nyárádi ovisok
Írta: Eleven Televízió   
2012. szeptember 18. kedd, 13:32
Országszerte elkezdődött a kukorica betakarítása.
Szeptember 12-én a munkálatokból a mezőnyárádi óvodások sem maradtak ki. Délelőtt 10 órakor kerekedett fel mindkét csoport egy hosszabb sétára. Most azonban nem csak a séta volt a fontos, hanem más egyéb is: uticéljuk egy Toldi utcában lévő kert volt, ahol jókora kukorica tábla várta a nebulókat. A kirándulás haszna pedig szintén többszörösre tehető: egyrészt a gazdának jelentett némi segítséget a gyereksereg, másrészt - és természetesen a fő cél ez volt - minden gyerek megismerkedhetett az őszi betakarítási munkák ezen részével.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Lelkesedésben nem is volt hiány. Miután az óvónénik megmutatták, hogy kell a csuhéjtól megfosztott csöveket elválasztani a szártól, egyre gyűlt a kosarakban a jószágoknak való termés. A begyűjtött csuhéjból pedig jutott bőven elvitelre is, hiszen ebből játékok készülnek majd a közeljövőben.
Nem volt könnyű a lelkes sereget ismét sorba állítani és az óvoda felé irányítani, ahová visszatérve még az ebéd is sokkal jobban esett minden apró mezőgazdasági munkás számára.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!