Vigadtak az ábrányiak - Máté Napi Sokadalom Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2012. szeptember 24. hétfő, 09:49
A tavalyi évhez hasonlóan ismét megrendezésre került a Máté Napi Sokadalom Bükkábrányban.
A program már szeptember 21-én pénteken elkezdődött helyi festőművészek kiállításának megnyitójával a házasságkötő teremben, majd a következő nap délutánján folytatódott tovább, ahol mindenki megtalálhatta a kedvére való programot.
Szombaton déltől már a helyi termékek bemutatója zajlott, ahol nemcsak megtekinteni hanem meg is lehetett vásárolni az árusok portékáját.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Két órától zajlott a településközpont fejlesztéseinek ünnepélyes átadása, ahol Tállai András önkormányzatokért felelős államtitkár, Szalai Szabolcs polgármester és Mata Tibor a Mátrai Erőmű Zrt. Bükkábrányi Bánya igazgatójának megnyitó beszéde után felavatásra került a Szent Borbála szobor, valamint átadásra került az hivatal villamos energia ellátását biztosító mini erőmű, a felújított rendőrörs és a település megszépült központja a II. András tér.
A parókián Écsy Gábor a Magyar Katolikus Karitász igazgatójának megnyitó beszéde után megtekinthető volt a Magyar Katolikus Karitász történetének kiállítása, és a régi időket idéző „Nagyanyáink konyhája” nevet viselő tárlat.
Mindeközben a térzenét a Perecesi Bányász zenekar szolgáltatta.
Fél négykor az iskola udvaráról indult a felvonulás a falu központjába, ahol egy vásári komédiát láthatott a közönség. Majd kezdetét vette a Dalos Találkozó Bükkábrány, Megyaszó, Szomolya, Tard, Tibolddaróc népdalköreinek és a Sályi Kamarakórus részvételével. Őket a Mezőcsáti Népi Együttes néptáncműsora követte, majd az estét a Tűzszelídítők produkciója zárta.
Eközben kézműves foglalkozás, bábelőadás, lovaglás, íjászat, kisállat simogató és középkori kínzóeszközök bemutatója szórakoztatta a kilátogatókat. És akinek még ez sem volt elég az kipróbálhatta a középkori nyomdát, ahonnan üres kézzel senki sem távozott.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!