Testületi ülés Mezőkeresztesen
Helyi Hírek (2012.) - Mezőkeresztes
Írta: Eleven Televízió   
2012. szeptember 25. kedd, 13:26
2012. szeptember 13-án tartotta soron következő testületi ülését Mezőkövesd város képviselő–testülete. Az ülésen összesen négy napirend került megvitatásra. Az ülés elején az első napirendi pontban sor került a Jegyzői eskütétel hivatalos aktusára. A munkakör jellegéből adódóan volt erre szükség. Második napirendben a vezetőóvónői pályázatok elbírálására került sor. A posztra egyedül az előző időszakban is az intézményt vezető Czirják Károlyné adott be pályázatot, akinek a testület egyhangúlag, újabb 5 évre bizalmat szavazott.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadik napirendben Mezőkeresztes város 2012. évi költségvetésének első félévi végrehajtásáról szóló beszámoló került megtárgyalásra. Pénzügyi bizottság előzetesen tárgyalta a napirendet. Az apróbb észrevételek mellett kérdés hangzott el az ingatlanértékesítés 6 millió forintos előirányzata kapcsán. Szerződés védi az önkormányzatot, de az tény, hogy eddig az időpontig nem sikerült a kintlévőséget behajtani. Jelenleg nincs kifizetve egy ingatlan eladásból a vételár egy része. Amíg ez nem történik meg a tulajdonos az önkormányzat marad. A felek megállapodtak, hogy minden lehetséges eszközzel be kívánják hajtani az elmaradt összeget, hogy az előirányzat teljesüljön.
A térfigyelő rendszerre 6millió forintos előirányzat szerepelt a tervekben, de erre nem lesz szükség, mert 10 millió forintos támogatásról kapott értesítést a hivatal. Így nem szükséges a hat millió forintot felhasználni. A pályázaton Tard és Sály mellett Mezőkeresztes kapott forrást központi rögzítő beszerzésére, a kábelezésre, kamerák bekötésére, szoftverek beszerzésére, figyelmeztető táblák kihelyezésére. A későbbiekben kistérségi hálózattá kellene fejleszteni a rendszert a gazdaságos üzemeltetés érdekében. A pénzügyi bizottság elfogadásra javasolta a beszámolót, amelyet a képviselők egyhangúlag el is fogadtak.
A negyedik napirendben az egyebek szerepelt. Dr. Dózsa György polgármester elmondta, hogy a változás időszaka következik sok területen. Sok kérdés még nem tisztázódott. Első feladat, hogy a városnak állást kell foglalnia az iskola fenntartásának kérdésében, hiszen 3000 fő fölötti településként erre lehetősége van. A jelenlévők egyhangúlag azt az álláspontot képviselték, hogy maradjon a település kezében az iskola.
Szó esett még a közép- és felsőfokú képzésben résztvevők egyszeri támogatásáról. A tavalyi évben 6000 Ft volt ez a támogatás, amely ebben az évben is változatlan formában valósul meg. E mellett a testület csatlakozási szándékát fejezte ki a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatra.
Szeptember 19-én szerdán a Kossuth Lajos Általános Iskola szervez ünnepséget több apropóból is. Immár 10 éve, hogy az intézmény felvette a Kossuth Lajos Általános Iskola nevet. Valamint sor kerül még a műfüves pálya hivatalos átadójára is.
Elhangzott, hogy tornacsarnok létesítési pályázat zajlik, amely előkészítés alatt van. A köztisztviselői nap el lett halasztva, ezt szeptember 18-án délután pótolják. Az Idősek napja várhatóan az október 23-ai hét előtt kerül megrendezésre.
Kérdésként merült fel a temetői hulladék elszállításának kérdése, városnapi rendezvény, Szentivánéj költsége.
Artézi kút nem készül a horribilis költségek miatt. Kérdés volt a közkutak vízfelhasználásának kérdése, illetve a település végén lévő hídnál súlykorlátozó tábla kihelyezése.
Szó volt még a játszóterek rendeltetésszerű használatáról, sportpálya, tájház, járda felújításról. Az Összekötő utcán a szegély és út közötti fásításról. Egy rendezvény kapcsán szóba került a művelődési ház bérbeadási feltételrendszerének kidolgozásának kérdése is.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!