Kiállítás megnyitó Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2012. szeptember 25. kedd, 16:39
A Máté napi eseménysorozat előestéjén, szeptember 21-én pénteken nyílt meg az a kiállítás, amelynek a helyi házasságkötő terem adott otthont. A tárlaton helyi kötődésű festők képeit csodálhatta meg a nagyközönség. Többen itt helyben élnek, van aki elszármazott a községből és sajnos már olyan is van, akinek örökre kihullott az ecset a kezéből.
Név szerint Novák János, Novák József, Járó Ferenc, Dudás Sándor és Demjén István képei kerültek kiállításra. A tárlatnak különös apropót szolgáltatott, hogy újabb, maradandóan a teremhez kötődő festmények készültek el. Járó Ferenc két történelmi témájú képe és Novák József római katolikus templombelsőt egy keresztelő kapcsán bemutató festménye a kiállítás után is
a házasságkötő terem díszei maradnak.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Megnyitó beszédében Szalai Szabolcs polgármester mutatta be az alkotókat, majd pedig a festők beszéltek alkotásaikról, Ábrányhoz való kötődésükről. A két, már elhunyt művész helyett özvegyeik mondtak köszönetet a kiállítási lehetőségért és az érdeklődésért, valamint emlékeztek vissza az elmúlt évtizedek alkotó tevékenységére.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!