Kossuth Nap Mezőkeresztesen
Helyi Hírek (2012.) - Mezőkeresztes
Írta: Eleven Televízió   
2012. szeptember 27. csütörtök, 08:06
Mint minden évben idén is névadójuk tiszteletére több napos rendezvényt szerveztek a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában. Mégis kicsit más volt a 2012. évi eseménysorozat, hiszen kettős ünnep szolgáltatta az apropóját. Kossuth születésének évfordulója és az, hogy immár 10 éve viseli a „legnagyobb magyar” nevét az intézmény. Szerdán a születésnapon ünnepi műsorral vette kezdetét a három napos ünneplés.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A gyermekek múltidéző fellépése után Kirnyák András igazgató köszöntötte az egybegyűlteket. Jó alkalom volt ez arra is, hogy a nemrégiben elkészült új műfüves pálya hivatalos átadására is sor kerülhessen, erről Dr. Dózsa György polgármester beszélt, mielőtt átvágta a szalagot és átadta használatra a pályát az iskolának és a városnak. Az első osztályosok pedig megkapták kitűzőjüket nevelőiktől. A délután folyamán Mezőkövesd, Bükkábrány és Mezőkeresztes csapatai fel is avatták a pályát egy mini torna keretén belül, amelyet végül Mezőkövesd csapata nyert meg.
Csütörtökön játékos órák és szünetek várták a gyermekeket. 30 perces rendhagyó órák után, szintén 30 perces szünetek következtek, ahol különböző helyszíneken logikai és ügyességi feladatokat kellett megoldani. A negyedik szünetben Kossuth hasonmásoknak kellett sereget toborozniuk, miközben a meglepetés fellépők, a tanári kar tagjai néptáncoltak. Délután a sporté volt a főszerep. Kossuth – kupa néven diák kézilabda és labdarúgó torna zajlott a rossz idő miatt nem a műfüves pályán, hanem a tornateremben. A történelmi vetélkedőn hat csapatnak fejenként tíz feladatot kellett megoldani a siker érdekében.
Pénteken akadályverseny várta a kicsiket és nagyokat egyaránt. A nagyobbak a településen, míg a kicsik az iskola körül felállított akadálypontokon haladtak végig. Délután kézműves programok, lovaglás, sportversenyek, játékok várták a gyerekeket. Az Áldás együttes nemzeti dalokkal szórakoztatta a közönséget, majd Kirnyák András igazgató osztotta ki a három nap folyamán lezajlott versenyek helyezettjeinek a jutalmakat. Végül begördült a hatalmas torta, rajta az iskola emblémájával.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!