Megújult a bükkábrányi rendőrőrs
Helyi Hírek (2012.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2012. szeptember 27. csütörtök, 14:33
Önkormányzati támogatással újították fel a Bükkábrányi Rendőrőrs dolgozói a rendőri objektum épületét. A felújított rendőrőrs épületének ünnepélyes átadásra 2012. szeptember 22-én került sor.
A Bükkábrányi Rendőrőrs épületét immáron tíz éve, 2002-ben vették birtokba a rendőrök, ahol a kor elvárásainak megfelelően szép, tiszta és rendezett épületben kezdhették meg a munkát.
Az épületet ünnepélyes keretek között Tállai András, a térség akkori országgyűlési képviselője adta át. Az eltelt 10 évben az idő múlásával az épület erősen leamortizálódott, szükségessé vált - a munkakörülmények javítása és az állampolgári ügyek méltó intézésének lehetővé tétele érdekében – az indokolt felújítási munkák elvégzése.
Előzetes megbeszélés szerint ez év áprilisában egyeztetésre került sor Szalai Szabolccsal, Bükkábrány község polgármesterével, aki a rendőrőrs helyzetét ismerve felajánlotta, hogy a felújításhoz szükséges anyagi forrásokat az önkormányzat rendelkezésre bocsájtja, viszont munkaerőt nem tudott biztosítani.
Hirdetés_______________________________________________________________________

 
A rendőrőrs rendkívüli osztályértekezletén az őrs dolgozói egységesen vállalták a felújítási munkák elvégzését. Ütemtervet készítettek, mely alapján pontról pontra ütemezetten haladtak előre. Előfordult, hogy éjszaka, hajnalban, vagy hétvégén vakoltak, gipszkartonoztak, festettek, de mindezt kizárólag csak munkaidőn túl, szabadidejük terhére, szolgálati feladataik elvégzése után. A közel 200 munkaórának köszönhetően újrafestették a rendőrőrs mindegyik helyiségét, kicseréltek négy régi típusú nyílászárót, újrafestették a kerítést és a garázst, továbbá feltöltötték az udvart.
Mivel az épület belső felújítási munkálatai szépen haladtak és időközben az önkormányzat a közelben lévő tér szépítését is megkezdte, szinte adta magát, hogy elvégeztessék az őrs külső tatarozását is. A bükkábrányi képviselőtestület vállalkozót bízott meg a renoválási munkálatokkal, azonban a rendőrök is kivették részüket a feladatokból.
Az előre eltervezett feladatokat ez év augusztusában befejezték és a felújított rendőrőrs épületének ünnepélyes átadásra 2012. szeptember 22-én került sor. Az átadásra – a 10 évvel korábban történtekhez hasonlóan - szintén Tállai Andrást, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkárát kérték fel, aki elfogadva a helyi rendőrök invitálását, részt vett az átadási ünnepségen.
Szemán Imre r. százados, őrsparancsnok az átadási ünnepségen a következőket mondta el:
„Büszke vagyok arra, hogy a Bükkábrányi Rendőrőrsön dolgozhatok és kollégája lehetek azoknak az embereknek, akik a saját szabadidejüket feláldozva tettek egy élhetőbb és szebb rendőrőrs kialakításáért.
Köszönöm Fodor László r. hadnagynak, Rózsa Andrea r. főtörzsőrmesternek, Szolnoki Zoltán r. törzszászlósnak, Czudar István r. főtörzszászlósnak, Tóth Péter r. törzsőrmesternek, Tóth Norbert r. törzsőrmesternek, Lukács István r. főtörzsőrmesternek, Menyhárt Árpád r. őrmesternek, Somogyi Krisztina r. őrmesternek és Erős László r. őrmesternek munkájukat.
Külön köszönetemet fejezem ki Szalai Szabolcs polgármester úrnak, Bükkábrány község képviselő testületének és Orosz Viktor úrnak.”  


 
 
(B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda - Eleven Televízió)
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!