Ábrányi Ősz - szépkorúak ünnepe Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2012. október 02. kedd, 10:26
A hagyományokhoz híven ebben az évben is sor került Bükkábrányban az "Ábrányi Ősz" elnevezésű rendezvényre, melynek keretében a község 65 év fölötti lakóit köszöntötte és vendégelte meg az Önkormányzat a Jánosházi Sándor Könyvtár és Szabadidőközpontban szeptember 28-án.
A nagy számban megjelent időseket előbb a helyi óvodások köszöntötték egy zenés műsorral, majd Szalai Szabolcs polgármester mondott ünnepi beszédet, melynek keretén belül köszöntötte a település legidősebb női és férfi lakóját. Előbbi Gere Dezsőné, aki helyett fia vette át a neki szánt ajándékot. Erzsi néni ebben az évben ünnepli 99. születésnapját. A férfiak között Derekas Lajos bácsi tudhat maga mögött legtöbb esztendőt: őt két év választja el a kilencventől, vagyis idén tölti a 88-at.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A köszöntő után az iskola néptánc csoportja, majd pedig a Bükkábrányi Népdalkör kedveskedett műsorával a szépkorúaknak. Az iskola 5. osztályosai pedig egy vidám mese jelenetet adtak elő az ünnepi alkalomra.
A kultúra és a szellemi táplálék után pedig jutott bőséggel testi táplálék is mindenkinek: finom disznótoros vacsora került a meghívottak asztalára, melyet a községi vezetés és az Önkormányzat dolgozói szolgáltak fel. A vacsora utáni jó hangulatról pedig Ifj. Vitéz Bacsi József gondoskodott zenével és dalokkal egyaránt.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!