Projektzáró rendezvények Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2012. október 10. szerda, 17:27
A KEOP-6.1.0/A/11-2011-0105 számú uniós projekt záró rendezvényére került sor október 5-én pénteken a bükkábrányi Arany János Általános Iskolában.
A pályázat és a hozzá kapcsolódó projekt középpontjában a környezettudatos nevelés állt. Az alsó és felső tagozatos diákok többnyire külön csoportokban töltötték a délelőttöt. A reggeli programismertetés után egy-egy filmvetítésen vettek részt. Az alsósok egy rajzfilm, a felsősök pedig egy dokumentumfilm segítségével szerezhettek bővebb ismereteket korunk környezetvédelmi problémáiról, azok következményeiről. A vetítés után interaktív tanári előadás keretében beszélhették meg a látottakat.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezt követően tesztfeladatok megoldására került sor mindkét korosztályban, melyeknek a középpontjában szintén a környezetvédelem állt. A délelőtt további részében csoportfoglalkozásokon vettek részt a tanulók, melyeknek fő témája többek között a fenntartható fogyasztás, valamint a környezetszennyezés megakadályozása és hatásainak csökkentése volt.
Néhány perccel dél után a felsősök egy séta keretében megtekintették az óvodában működő pellet tüzelésű kazánt, illetve a polgármesteri hivatal mögötti mini naperőművet. Tanáraik segítségével pedig megismerkedhettek ezek felépítésével, működésével.
A nap zárásaként a tantestület külön értekezleten elemezte ki a napi tevékenységet, összegezte a tapasztalatokat.

Az iskolai programmal párhuzamosan a helyi óvodában is mintegy száz óvodapedagógus gyűlt össze, a TÁMOP-3.1.7-11/2-0325 számú projekt záró rendezvényére.
Itt reggel 9 órakor Kiss Sándorné a tagintézmény vezetője köszöntötte a vendégeket, majd Kissné Dr. Korbuly Katalin egyetemi docens tartott előadást "A környező világ tevékeny megismerése az óvodában" címmel. Az intézmény környezettudatos neveléséről szóló, helyben készített kisfilm vetítése után helyi tapasztalatokról és nevelési gyakorlatról számolt be Kurucz Miklósné óvónő.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!