Górcső alatt a szállítók - TISPOL akció BAZ megyében
Írta: Eleven Televízió   
2012. október 11. csütörtök, 12:26
A háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a tehergépjárművek átfogó ellenőrzésére terjed ki.
A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Truck" nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés 2012. október 9-10-11. között a közúti forgalomban részt vevő magyar és külföldi tehergépjárművekre egyaránt kiterjed. Az akció során a rendőrök különösen a napi valamint heti pihenőidők-, továbbá a tehergépjárművek műszaki állapotára vonatkozó előírások betartását ellenőrzik.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az ellenőrzés Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a  ki-, illetve bevezető útszakaszokra, valamint a megye területét érintő gyorsforgalmi és autópálya szakaszokra terjed ki. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a megyei Forgalomellenőrző Alosztály, valamint az Emődi Autópálya Alosztály munkatársai vesznek részt. Az akcióban a rendőrség együttműködik a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség szakembereivel.

Információs háttér:
A tehergépkocsik közlekedésének átlagot meghaladó biztonsági kockázata van, hiszen a méretüknél és tömegüknél fogva egyaránt legnagyobbnak számító járművekkel szemben a közúti közlekedés más résztvevői lényegesen védtelenebbek. Ez év január 01-je és október 4-e közötti időben megyénkben 533 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, amely az előző évhez viszonyítva 4 százalékos csökkenést mutat. A megyei adatokat tovább elemezve elmondható, hogy a balesetek okozója 277 esetben személygépkocsi, 54-szer tehergépjármű és 14 alkalommal autóbusz vezetője volt. Az főbb okok az elmúlt évekhez képest nem változtak megyénkben. Így első helyen emelhető ki a gyorshajtás (204 eset), másodikként az elsőbbségi jog meg nem adása (101 eset), míg harmadikként a kanyarodás szabályainak megsértése (72 eset)


Forrás: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!