Hagyományok átadása,nagymamáktól unokáknak Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2012. október 12. péntek, 01:00
A mezőkeresztesi óvódások a könyvtár vendégei voltak október 4-én, mivel az Országos Könyvtári Hét keretében a Tahy Olga Városi Könyvtárban is programokat szerveztek a könyvtárosok. A gyerekeket ezen a napon a "Hagyományok átadása, nagymamáktól unokáknak" elnevezésű rendezvényre hívták meg.
A címből is kiderül, hogy az idősebb korosztály a hagyományok átadásával a gyerekeket abba a korba repítette vissza, amikor ők gyermekek voltak.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A könyvtárosok két idős nénit hívtak meg a programra, hogy ők mutassák meg gyermekkoruk játékait. Így Margitai Lajosné, Esztike néni és Szabó-Pap Károlyné, Erzsike néni az őszi termésekből, például bogáncsból, kukoricaszárból és csutkából készített játékokat a gyerekeknek, így a természet adta alapanyagok segítségével madárijesztő, házikó,bútorok és egyéb érdekes játékok készültek a gyerekeknek. A kicsik nagy örömmel fedezték fel, hogy milyen sokféle és érdekes játék készíthető a napjainkban is könnyen elérhető alapanyagokból.
Az iskolások számára is szerveztek egyébként programokat a könyvtárban pénteken, az alsósokat és napköziseket  Marcis Istvánné és Bakkai Lászlóné tanította meg
gyerekjátékokra és körjátékokra.
 
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!