Állatok Világnapja az óvodákban
Helyi Hírek (2012.) - Térségi
Írta: Eleven Televízió   
2012. október 16. kedd, 10:44
Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mezőkeresztesen az óvodában évek óta hagyomány, hogy megemlékeznek erről a napról. A gyermekek ezen a napon behozták kedvenceiket, hogy mások is megnézhessék őket. Megtelt a folyosó különféle állatokkal. A csoportok forgószínpadszerűen jártak körbe a termekbe, ahol különböző feladatok vártak rájuk. Egyik helyen a sünről, a csigáról, vagy éppen a békáról beszélgettek. A mozgásos ügyességi játékok mellett, gondolkodtató, vagy éppen környezeti nevelést elősegítő feladatok is szerepeltek.
 
A következő nap pedig a Galagonya Bábszínház látogatott az intézménybe, hogy a kecskegidáról és a farkasról meséljenek a gyermekeknek.
 
A mezőnyárádi óvodások az Állatok Világnapján egy helyi gazdaságba látogattak el, ahol megnézhették a juhokat, kecskéket, nyulakat, kacsákat, libákat. A nyuszik különösen nagy élményt jelentettek, hiszen meg is lehetett őket simogatni. A remények szerint ezek az élmények egy életre szólnak majd és pozitív irányban befolyásolják az állatokhoz való hozzáállását a gyermekeknek.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!