Halloween-partyk az iskolákban
Írta: Eleven Televízió   
2012. november 01. csütörtök, 17:13
A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg, bár mára már az egész világon elterjedt. A boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe, amely mára hazánkban is egyre nagyobb teret hódít.
A mezőkeresztesi iskolások 24-én szerdán a tanítás után vehettek részt töklámpás faragó versenyen, igénybe véve a szülők segítségét is. Az elkészült lámpásokra a zsűri mondta ki a végső szót. De nem csak a kifaragott, tökből készült alkotásokkal lehetett versenyezni, hanem egyénileg, vagy csoportosan nevezhettek a vállalkozó kedvűek a jelmez versenyre is. Itt azonban a jelmezes bemutatkozást egy saját, alkalomhoz illő verssel is ki kellett egészíteni. Hogy pedig ne csak egymás és a szellemek ijesztgetése legyen a programban, a legkülönbözőbb játékos vetélkedőkön is részt vehetett, aki elég ügyesnek érezte magát. A délután zárásaként a jelmezesek a karbantartói épületet látogatták meg, ahol jókora adag
cukorkával lehettek gazdagabbak.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Bükkábrányban a diákönkormányzat szervezésében szintén Halloween partyn szórakozhattak kicsik és nagyok az őszi szünet előtti utolsó napon. A program itt is az elmaradhatatlan töklámpás készítéssel indult. A szülői munkaközösség ízletes szendvicsekkel, sült tökkel és innivalóval kedveskedett a gyerekeknek. A töklámpások elkészítése után disco következett, melyre ötletes jelmezekkel, sminkekkel készültek a mulatságra a résztvevők.
Szombaton délután Mezőnyárádon került sor hasonló rendezvényre. Itt a tök faragás mellett kézműves foglalkozáson is részt vehettek a gyerekek. Lehetőség volt arcfestésre és természetesen a jelmezesek sem maradhattak ki a buliból. Mind a kifaragott töklámpásokkal, mind pedig az ötletes jelmezekkel versenyezni is lehetett. Mindkét kategóriában 3-3 helyezettet jutalmazott a zsűri. A verseny izgalmait különböző csoportos játékokon vezethették le a nebulók. Amint pedig sötétedni kezdett a jelmezes, töklámpás csapat egy hosszú körútra indult a község utcáin, hogy a régi szokásnak megfelelően édességet kéregessenek az adakozó kedvűektől.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!