Testületi ülés Bükkábrányban
Helyi Hírek (2012.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2012. november 19. hétfő, 01:00
Bükkábrány község képviselő – testülete 2012. november 13-án, kedden 14 órakor tartotta soron következő ülését a hivatal házasságkötő termében. Az első napirendben Bükkábrány község önkormányzat 2012. évi költségvetési rendeletének módosítására került sor. A bevételi és kiadási főösszeg 487.905.000 Ft-ra változott. A módosításra 2,5 millió forintos pótelőirányzat miatt volt szükség. A tagok egyhangúan támogatták a napirendet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
    Második napirendben Bükkábrány község önkormányzat 2012. évi költségvetésének III negyedéves tájékoztatójára került sor. A működési bevételek 88,52% -ban, az intézményi működési bevételek 61,66% -ban teljesültek. Jelentős elmaradás van a szemétszállítási díjak befizetésénél. Három év alatt összesen 3.474.000 Ft hiány keletkezett. Az iparűzési és gépjárműadóban is elmaradások mutatkoznak több évre visszavezetve. Ezeket összeadva közel 20 millió forintos kintlévősége van az önkormányzatnak A fizetési felszólítások folyamatosan mennek ki azoknak, akik elmaradtak a befizetéssel. Az év végéig minél több tartozást be kíván hajtani a hivatal, annál is inkább mert még ebben az évben, ezek az adók még 100% -ban az önkormányzat kasszájába folynak be. A bevételek mellett a kiadások kedvezően alakultak. Személyi juttatások 73,1% -ban, dologi kiadások 58,13% -ban realizálódtak. Szociális támogatásokból, 1.823.000 Ft ment tankönyv támogatásra, 465.000 Ft beiskolázási támogatásra, 655.000 Ft ösztöndíjakra, 715.000 Ft -ot szociális étkezés díjkedvezménye címén engedte el a hivatal. A beruházások a megfelelő ütemben haladnak. A gazdálkodás az eltelt kilenc hónapra vetítve eredményesnek mondható. Összességében a bevétel 88,52% -ban az összes kiadás pedig 78,47% -ban realizálódott a III. negyedév végére. A beszámolót egyhangúlag elfogadták a tagok.
 
   A harmadik napirendben Bükkábrány község önkormányzat vagyonrendeletét alkották meg a jelenlévők. Vártak a törvényi változásokra, és mostanra tisztult le néhány olyan jogszabály, amely szükséges volt a rendeletalkotáshoz. A vagyonrendeletre egyrészt a magasabb szintű jogszabályok kötelezik az önkormányzatokat, másrészről aktualizálni kellett a vagyoni kimutatást. A forgalomképes, forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyont újra fel kellett mérni és összesítést készíteni belőle. Utcák, utak, árok, gyep, legelő, kertek kerültek bele a felsorolásba. A képviselők tartózkodás és ellenvetés nélkül fogadták el az előterjesztést.
 
   A negyedik napirendben tárgyalták az Arany János Általános Iskola jövőben működésének feltételeit. Jelen pillanatban egy általános tájékoztatót lehetett megfogalmazni, mert folyamatosan változó információk kerülnek napvilágra. November 15-éig nyilatkozni kell az önkormányzatoknak az iskolák működtetésének kérdésében. 3000 főt meghaladó lakosú településeken az önkormányzat köteles gondosodni az épület és az iskola működtetéséről. 3000 fő alatt az állam vállalja a működtetést. Ennek alapján az épületek tulajdonjoga az önkormányzatoknál marad, de a működést teljes egészében az állam veszi a kezébe. Az iskola működésébe az önkormányzatoknak semmilyen beleszólása nem lesz. Saját költségvetéséből, juttathat plusz forrásokat az intézményének, vagy teljes egészében vállalhatja a működtetést, de ezzel sem szerez beleszólási jogot a működésbe. Ennek alapján a BÁMK megszűnni látszik. Az iskolát az állam felügyeli majd, ugyanakkor az óvoda és a könyvtár az önkormányzat kezében marad. Erről kell nyilatkozni a testületeknek november 15-éig. A végső döntést május utolsó munkanapjáig kell hogy meghozza a testület.
 
   Az ötödik napirendben EMVA Falufejlesztés pályázat benyújtásáról döntöttek a képviselők. A pályázat eredeti határideje november 15 -e volt, de ezt november 30-ra meghosszabbították. A pályázat az arborétum környezetrendezéséről szól. Sétányok, szabadtéri színpad kialakítása, őshonos fák telepítése, padok, világítás szerepelnek a tervben. Előzetesen a Földhivatalban módosítani kellett a terület besorolását szántóföldről, fásított területre, amely meg is történt. Így nincs akadálya a pályázat benyújtásának, nettó 9.967.400 Ft -ról. A tagok egyhangúlag támogatták a pályázat benyújtását.
 
   A hatodik napirendben indítványok, javaslatok kerültek megtárgyalásra. Szalai Szabolcs polgármester nyertes pályázatról számolt be, az óvoda tekintetében. Ezen kívül még két TÁMOP-os pályázat eredményét várják Elkészültek az orvosi rendelő felújításának tervei. 40 fős brüsszeli küldöttség érkezik megtekinteni az óvoda szakmai munkáját. Tájékoztató hangzott el az előző testületi ülés óta eltelt időben történt eseményekről, rendezvényekről.
 
   A nyílt ülés után zárt ülés keretében segélyekről, kérelmekről döntött a testület.

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!