Új eszközök az életmentéshez
Írta: Eleven Televízió   
2013. január 11. péntek, 09:15
Mintegy 600 ezer forint értékben kapott új eszközöket a mezőkövesdi mentőállomás. A felajánlásokból megvásárolt egészségügyi műszereket az OMSZ Mentőszolgálat Alapítvány adományozta a helyi mentőknek.
A 2012-es esztendő végén új, a mentőautókba szükséges, eddig még nem rendszeresített eszközöket kapott a mezőkövesdi mentőállomás. A felszereléseket az OMSZ Mentőszolgálat Alapítvány cégek, vállalatok, magánszemélyek felajánlásaiból vásárolta meg és juttatta el Mezőkövesdre.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
„Összességében jól felszereltek a roham- és esetkocsijaink. Folyamatosan jelennek meg azonban új, modernebb eszközök, valamint vannak olyan mentéstechnikai felszerelések, amelyek a korlátozott anyagi forrásaink miatt nincsenek rendszeresítve a járműveinken, a betegek ellátása során viszont jó szolgálatot tesznek. Ez alkalommal egy új, korszerű könnyen használható leszívó készüléket, 2 darab GPS-t, egy speciális – bőrruházat levágására, szélvédő betörésére alkalmas – ollót, valamint sajátos égési kötszereket kaptunk. Ezek az eszközök többségében nincsenek állandóan biztosítva a mentőautókban, ezért is örülünk most különösen ennek a felajánlásnak.” – mondta el Gyenes László, a mezőkövesdi Mentőállomás vezetője.
Ezen új eszközök mellett a közeljövőben egy új, sárga betegszállítóval is bővül a mezőkövesdi mentőállomás gépparkja. Az új járművet várhatóan február végén már használhatják a kövesdi életmentők.
 
Forrás: www.mezokovesd.hu
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com