Január 22-én az ország minden részén megemlékezéseket tartottak a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Nemvolt ez máshogy Harsányban sem. Egy volt általános iskola épületéből átalakított Közösségi Házat avattak, amelyben több kiállítóterem, könyvtár, közösségi tér lett kialakítva.
Az átadó ünnepségen a Himnusz eléneklését követően a megújult épületet Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára avatta fel. A térség országgyűlési képviselője aki egyben Harsány díszpolgára is, beszédében kiemelte milyen fontos szerepet töltenek be egy falu életében a helyi művészek és alkotásaik.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A szalagátvágást követően Szabó Gergely Harsány község polgármestere nyitotta meg a nagyközönség számára az épületben található kiállításokat. Az új kiállítótermet Vecsei Lászlóról nevezték el. A közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt, országosan ismert harsányi festőművész alkotásaiból állandó tárlatot rendeztek be.
A település másik büszkesége Nagy Róbert szobrászművész, akinek művei szintén helyet kaptak a teremben, illetve Darab Zsuzsa helyi fotóművész képeit is megcsodálhatták az érdeklődők. A képviselő-testület döntése értelmében a rangos eseményen Posztumusz Díszpolgári címet adományozott Harsány Község Önkormányzata az elhunyt festőművész számára, melyet özvegye, Vecseiné Tóth Ibolya vett át.
 
 

Szerkesztő


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

Operatőr


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

Vágó


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com