Versmondó verseny a bükkábrányi óvodában
Helyi Hírek (2012.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2013. január 30. szerda, 01:00
A Magyar Kultúra Napja alkalmából, az előző évekhez hasonlóan idén is, versmondó versenyre várták a térség óvodásait, a Napsugár Napközi Otthonos Óvodába, Bükkábrányba. A nagycsoportosok részére hirdetett eseményre 22 gyermek érkezett, Sály, Tibolddaróc, Mezőnyárád, Mezőkeresztes, Vatta és Bükkábrány települések óvodáiból. Kiss Sándorné óvodavezető köszöntő szavai után, kezdhette meg munkáját a zsűri, Ungerné Lévai Mária nyugalmazott óvodapedagógus, Lázárné Hoffmann Erika logopédus, valamint Birinyiné Kleszó Anita könyvtáros. A kicsik egyenként, településenként, az óvónénik kíséretében mondták el a verseket. Az idei évben a megadott témakör szerint „tréfás verseket” kellett tanulni a kicsiknek. Érdekesebbnél – érdekesebb, szépen előadott versek hangoztak el, néha egészen nagy terjedelemben is, nehéz döntés elé állítva ezzel a zsűri tagjait, akik végül három helyezést és egy különdíjat osztottak ki a résztvevőknek.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Akik már túl voltak a megmérettetésen, rajzolhattak, színezhettek, vagy elmondhatták egymásnak a tanult verseket. Ezen kívül megtekinthették az „Óvodai Élményem” című rajzpályázatra beérkezett pályamunkákat is, melyet az óvoda aulájában állítottak ki a szervezők.
 
Az eredményhirdetés a rajpályázat értékelésével kezdődött. Itt a felhívásra 44 munka érkezett, a környező települések – Tibolddaróc, Vatta, Mezőnyárád, Sály és Mezőkeresztes – óvodásai, valamint a bükkábrányi gyermekek részéről. A zsűri - melynek tagjai Újvárosi Lászlóné, Sebe Imréné és Tóthné Stampel Mária óvodapedagógusok voltak - a következőképpen értékelte a beérkezett munkákat:
 
I. helyezett: Dargai Gergely Bence – Napsugár Napközi Otthonos Óvoda Bükkábrány
II. helyezett: Bódi Hajnalka – Harmatcsepp Napközi Otthonos Óvoda Mezőkeresztes
III. helyezett: Tompa Noémi – Napközi Otthonos Óvoda Tibolddaróc
Különdíjas: Merucza Viktória Virág – Harmatcsepp Napközi Otthonos Óvoda Sályi Tagóvodája
 
A versenyzők oklevelet, könyvet és színesceruza készletet kaptak jutalomként. A nyereményeket az óvodapedagógusok adják majd át a gyerekeknek.
 
Ezután a versmondó verseny eredményét Birinyiné Kleszó Anita tanárnő hirdette ki. A zsűri hosszas tanakodás után, a következő sorrendet állította fel:
 
I. helyezett: Bedőcs Hanna – Napközi Otthonos Óvoda Tibolddaróc
II. helyezett: Kaló Csenge – Napsugár Napközi Otthonos Óvoda Bükkábrány
III. helyezett: Szamkó Amina Kira – Harmatcsepp Napközi Otthonos Óvoda Sályi Tagóvoda
Különdíjban részesült: Monoki Kata Kamilla – Napsugár Napközi Otthonos Óvoda Bükkábrány
 
Az értékelésben a zsűri megdicsérte a résztvevő gyerekeket, amiért ügyesen, bátran, jól érthetően mondták el a megtanult verseket. A díjazott gyermekek oklevelet és könyvet kaptak, valamint minden résztvevő óvodás emléklapot és ujjbábot kapott jutalmul.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!