Köszönet a segítségért - Dorottya újabb levele
Írta: Eleven Televízió   
2013. február 04. hétfő, 20:33
Elmúlt év végén számoltunk be arról, hogy a Mezőnyárádon élő, súlyos májbetegségben szenvedő Német Henrietta Dorottya és családja kéri Nézőink, Olvasóink segítségét, támogatását.
Első híradásunkban, mely után példa értékű összefogás indult útjára a beteg kislány megsegítésére, közöltük Dorottya levelét is, melynek végén ígéretet tesz, hogy a későbbiekben megoszt minden információt betegségével kapcsolatosan. (Az említett levél IDE KATTINTVA érhető el.)
Később örömmel számoltunk be arról a gyűjtésről, amelyet Dorottya volt iskolája szervezett.
(Az akkori híradás ITT tekinthető meg.)
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Most, eleget téve a korábbi ígéretnek, Dorottya újabb levelet juttatott el televíziónkhoz, beszámolva az újabb vizsgálatokról és eredményekről:

"Ahogy korábban ígértem, megpróbálok mindenkit tájékoztatni állapotomról, tudom, sokan csak így jutnak információhoz.
Január elején voltam anyukámmal Budapesten kontroll vizsgálaton. Megtörtént a szokásos általános vizsgálat a vérvétellel együtt. Orvosom javaslatára szigorú sómentes diétát kell tartanom.
Január 31-én mennünk kellett a máj ambulanciára, ott szintén különböző vizsgálatokon estem át. Sajnos itt derült fény arra, hogy epekövem is van, ez a májbetegségemnek tudható be. Az itt elvégzett vizsgálatok alapján megkaptam az engedélyt, hogy felkerüljek a máj transzplantációs listára.
Itthon még el kell intéznem kisebb vizsgálatokat, amiket nem fontos a budapesti kórházban megcsináltatni. Ezután pedig készenlétben kell lennem.
A várólistán jelenleg 160 ember vár májátültetésre, én vagyok a 161. személy. Vércsoportomat tekintve (A Rh pozitív) a 74. vagyok, így a sort majd különböző dolgok fogják eldönteni. A 74. helyről még mindig kerülhetek előrébb. Tehát a vizsgálatok elvégeztével nincs más dolgom, mint vigyázni magamra (ha lebetegedek, az kizáró ok, ha nyílt sebem alakul ki, az is) és várni a telefont, hogy mikor jönnek értem. Hétköznapjaimat tekintve azt tudom elmondani, hogy a tananyagot megpróbálom követni, bár elég gyakran érzem fáradtnak magam. Ilyenkor csak aludnék, nem bírok semmit sem csinálni. Tartom a glutén mentes étrendet, ennek tudható be, hogy vérvizsgálatkor kiderült, hogy ezek az értékek a felére csökkentek másfél hónap alatt. Erre büszke vagyok!
Végezetül pedig szeretném megköszönni elsősorban azt a sok segítséget, amit ismerős és ismeretlen emberektől kaptam családommal együtt, mondhatom, hogy szinte az ország minden részéről érkezett segítség. Ezt nem tudom hogy meghálálni, csak azzal, hogy azt mondom: KÖSZÖNÖM! Hálás vagyok érte! Most ennyi tájékoztatást tudok adni állapotomról, de ha fejlemény lesz, megosztom mindenkivel.

Üdvözlettel!
Német Henrietta Dorottya"


A fenti linkekben lévő elérhetőségeken továbbra is segíthetik nézőink Dorottya gyógyulásig vezető útját.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com