Testületi ülés Mezőkeresztesen
Helyi Hírek (2013.) - Mezőkeresztes
Írta: Eleven Televízió   
2013. február 19. kedd, 10:06
Mezőkeresztes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február 14-én 9 órai kezdettel a Városháza tanácskozó termében képviselő-testületi ülést tartott, amelyen összesen két napirendet tárgyaltak meg. Elsőként Mezőkeresztes Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetéséről döntöttek a tagok. Nem könnyű helyzet előtt állnak az önkormányzatok az átalakuló közigazgatási rendszer miatt. Két komoly elem a járások kialakítása és a közoktatás átalakítása elindult, lezajlott. Nehéz hosszú távra tervezni, ilyen körülmények között. Mezőkeresztes költségvetéséről mégis elmondható, hogy évek óta stabil. A város nem szorult hitelfelvételre az elmúlt időszakban.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az előterjesztést a pénzügyi és ügyrendi bizottság is megtárgyalta és elfogadásra javasolta. A pénzügyi bizottság véleménye szerint: látszik az írásbeli előterjesztésen, hogy szakmailag alá van támasztva, illetve jelentősen érződnek a központi változtatások. A bizottság tagjai szerint fejlődési irányokat is meg kell határozni. A cél az, hogy nőjön a város saját bevétele. Ez pályázatokkal, a közfoglalkoztatás erősítésével, valamint a jelentős kintlévőségek behajtásával is elősegíthető.
Az előterjesztéshez a testületi tagok részéről érkezett még egy-két felvetés, ám ezek nem befolyásolták a költségvetést. Felvetődött, hogy valamilyen formában jutalmazni kellene a város dolgozóit, illetve átalakítani a Bursa Hungarika ösztöndíj pályázatot, hogy többen tudjanak részt venni a programban. Az első napirendet egyhangúlag támogatták a képviselők.
 
A második napirendben az egyebek között tárgyalt a testület 2 rendelet és egy 1 határozat módosítást. A változtatások minden esetben technikai jellegűek voltak. A pénzügyi és az ügyrendi bizottság is elfogadásra javasolta.
 
Szó eset még a kéményseprési díjak alakulásáról, amely hosszas egyeztetés során alakult ki.
 
Több pályázat beadása is folyamatban van. Esély van arra, hogy egy tornacsarnokkal gazdagodjon a város, illetve egészségügyi jellegű projekt is szerepel a beadott tervek között.
 
A város egész 2013. éves rendezvényfolyamát is áttekintették a képviselők és kiválasztották azokat a programokat, amelyek mindenképpen támogatást fognak kapni az idei évben. Természetesen a régiek mellett, lesznek újabb elemek is amelyekben erősíteni kíván a városvezetés.
 
Szó eset még körzeti megbízott elhelyezésről. A rendőrség részéről igény merült fel arra, hogy szolgálati lakás biztosítson a város rendőrök részére. A testület, úgy fogalmazott, hogy erre abban az esetben hajlandóak, amennyiben a rendőr a településen teljesít szolgálatot, illetve amennyiben ebben változás áll be, úgy elhagyja az ingatlant.
 
A sportkör a testület segítségét kérte abban, hogy az öltözőben lévő hibák kijavításában segítsenek az egyesületnek, a bajnokság zökkenőmentes indítása miatt. Szükség van még bútorzat biztosítására is, az felújított ingatlanba.
 
Az óvoda előtti rossz járdaszakaszra hívta fel a figyelmet az egyik képviselő.
 
Vita alakult ki a piac szabályozásával kapcsolatban is. Többen szeretnék, ha a helyiek előnyt élveznének a más településről érkezett árusokkal szemben.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com