A szemfüles polgárőr-elnök segítette a rendőri munkát
Írta: Eleven Televízió   
2013. március 01. péntek, 07:05
Szomolyán egy lakatlan házból vitt el értékeket két elkövető. Még a tulajdonos nem vette észre a történteket, de a polgárőr már megfutamította az elkövetőket.
Szomolyán, a helyi polgárőr egyesület elnöke látott el éppen járőrszolgálatot, amikor a pincesor felől erős, fekete füstre figyelt fel. Mire a helyszínre ért, a tűzet már eloltották, azonban az egyik pincéből erőteljesen ömlött ki a füst.
Az égéstermék erős maró, fojtó hatása miatt bekiáltott, hogy jöjjön ki a bennlévő személy, de mivel nem kapott választ, így ő is bement. Két pince épült itt egymás mellé, s a válaszfalakat kibontották. Míg a polgárőr-elnök a felső szinten ment be, addig az ott tartózkodók kereket oldottak az alsó pincén keresztül. Menekülésük közben azonban a polgárőr felismerte a két férfit. Ekkorra már az utcában lakók is kijöttek a házaikból és segítettek a tűzből visszamaradt kábeleket beemelni a kocsiba, illetve a polgárőr értesítette a helyi körzeti megbízottat.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Néhány nap múlva egy helyi lakos jelezte a polgárőrség felé, hogy feltehetően valaki bement az egyik lakatlan házba. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy az udvarról több méter vezetéket tulajdonítottak el, mely ugyanaz volt, amit néhány napja megpróbáltak a pincesoron leégetni. Mint kiderült nemcsak a kint tárolt elektromos gépek vezetékeit vágták le a tettesek, hanem a tetőn keresztül a lakásba bejutva onnan evőeszköz és étkészletet, illetve egy lexikont is eltulajdonítottak. A rendőrök a gyors és szakszerű intézkedéseknek köszönhetően hamarosan beazonosították és előállították a feltételezett elkövetőket, L.A. 24 éves körömi, és L.N. 28 éves szomolyai férfiakat. Elszámoltatásuk során mindketten elismerték, hogy a lakatlan házból ők vitték el az értékeket és elmondták, hogy a lexikont már 6000 forintért értékesítették. A kábeleket azzal a szándékkal vágták le, hogy miután leégetik róla a műanyag felületet, eladják.
Az
elkövetőkkel szemben lopás miatt folytat eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.
 
Forrás. BAZ Megyei Rfk. Kommunikációs Iroda
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com