Pót-chipelés Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2013. március 05. kedd, 13:02
Mezőkeresztes Város Önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy azok, akik ez idáig nem tettek eleget az ebek chippel való ellátására vonatkozó kötelezettségüknek, ezt utólagosan megtehetik.
Március 23-án 8 és 12 óra között a Városháza melletti területen lehetőség lesz a pótlólagos chip beültetésre. Ennek díja összesen 3500 Ft/eb.

Mint arról már korábban hírt adtunk, január 1-jétől hatályos a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet módosítása, amely előírja, hogy a négy hónaposnál idősebb ebek csak elektronikus chippel megjelölve tarthatók. Az állatorvosok végzik el a chip beültetését, és
a jegyző, illetve az állategészségügyi hatóság ellenőrzi majd.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Hiányosság esetén január 1-től már büntethetők a kutyatulajdonosok, ha kedvencükben nincsen chip. A chip nélkül rendelőbe vitt kutyákat az állatorvosok nem láthatják el a chip beültetéséig, illetve az orvosoknak az önkormányzat és az Állat Egészségügyi Hatóság felé jelenteniük kell a chipezetlen kutyák tulajdonosait.
Ugyanakkor az éves veszettség elleni vakcinát is csak olyan kutya kaphatja meg, amely rendelkezik beültetett azonosítóval. A kisállat-nyilvántartó rendszer bárki számára elérhető az interneten a következő linken: http://www.petvetdata.hu/
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com