Testületi ülés volt Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2013. március 08. péntek, 12:50
2013. március 7-én tartotta soron következő testületi ülését Mezőnyárád község Önkormányzata. Összesen 6 napirendi pontot vitattak meg a képviselők.
Elsőként az önkormányzat 2013. évi költségvetését fogadta el egyhangúlag a testület. Az előző testületi ülésen már átbeszélésre kerültek a keretszámok, egy technikai módosítás miatt kellett most megszavazni a rendeletet.
Második pontban a BV. Média Bt.-vel kötött TV közvetítésről szóló szerződést fogadta el egyhangúlag a testület. A szolgáltató a december 31-ig tartó megállapodásban a tavalyi áron folytatja működését.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadik pontban a számítógép karbantartási szerződést fogadták el egyhangúlag a jelenlévők. Itt is vállalata a BV Média Bt. mint szolgáltató, hogy a tavalyi áron, áremelés nélkül végzi tevékenységét.
Negyedikként a „Nyárádi Ifjúságért” Közalapítvány kuratóriumi elnökének választása, cseréje került megtárgyalásra. Az eddigi elnök Várnai Gábor családi okok miatt lemondott tisztségéről, helyette Oroszné Nagy Tündét javasolják a megüresedett hely betöltésére. Ezt egyhangúlag elfogadta a testület.
Ötödik pontban egy az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan megosztásáról döntöttek a képviselők. Az orvosi rendelő és a mellette lévő 2 szolgálati lakás három tulajdoni részre való bontása lehetővé vált, mivel eddig jelzáloghitellel terhelt lakások az adósságkonszolidációnak hála mentesültek a jelzálog alól. Az egyhangú szavazat után a kérdéses ingatlan immár 3 tulajdoni részre bontódik, külön-külön a lakások illetve külön tulajdoni részként a rendelő. Természetesen mindhárom rész az önkormányzat tulajdonában maradt.
Hatodik pontban az időszerű feladatok megbeszélésére került sor.
Elsőként Horváth László a község polgármestere olvasta fel Ádám Tamás levelét amiben kéri, hogy a testület szavazza meg, hogy Mezőnyárádon is kitűzésre kerüljön a székely zászló. Ezt 5 tartózkodás mellett 2 igen szavazattal nem szavazta meg a testület.
(Kedves olvasóink, nézőink! A testületi ülés korábbi szöveges anyagában tévesen fogalmaztunk a székely zászló kihelyezésével kapcsolatos szavazással kapcsolatban, amelyben azt írtuk "5 tartózkodás mellett 2 igen szavazattal megszavazta a testület". A tévedésért elnézést kérünk, a téves megfogalmazást javítottuk.)

Több a lakostól érkező jelzések alapján megszaporodtak a kóborkutyák a településen. A testület kéri a lakosságot hogy ha ilyet tapasztal és biztos, hogy kóbor állatról van szó valamint többször is észleli a kérdéses állat jelenlétét értesítse a hivatal munkatársait.
Harmadikként az utcanév változással kapcsolatban elhangzott, hogy egyenlőre várakozó állásban van az ügy.
Utolsóként egy meghívó hangzott el a március 15-ei koszorúzással kapcsolatban, amire várnak minden érdeklődőt március 14-én 16 órára a könyvtár elé, ahol egy rövid műsorral is készülnek.


 
 
 

Szerkesztő


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

Operatőr


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

Vágó


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com