Harsányi gyerekek a Tehetség Ünnepén
Írta: Eleven Televízió   
2013. március 28. csütörtök, 10:58
Magyarország soros európai uniós elnökségének idején 2011-ben fogadták el azt a nyilatkozatot, melyben magyar javaslatra minden évben március 25-én, Bartók Béla születésnapján rendezik meg az EU országaiban az Európai Tehetségnapot.
Hazánkban idén a számos helyszínen zajló rendezvénysorozat záróeseményeként március 25-én a Hagyományok Házában került megrendezésre „A Tehetség ünnepe”. A gálaest fővédnöke Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár volt.
A nívós rendezvényt megelőzően az államtitkár meghívására országos sajtótájékoztató keretében beszélt „a zene benned van” elnevezésű oktatási programról Szabó Gergely polgármester, Bikics Tibor programvezető és Kiss Kata.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A nagyszabású kulturális eseményen 10 prudukciót láthattak, amelyen a fellépő számos nemzetközi és hazai díjat elnyert fiatal tehetségek között szerepelt a harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola népzenei csoportja is a Kiss Kata Zenekar által kidolgozott „A zene benned van” elnevezésű tanórán kívüli oktatási program bemutató előadásával. A program egy olyan egyedi módszer, mely a kortárs-és a népzene fúzióján keresztül ismerteti meg a gyerekekkel az autentikus magyar népdalkincs felbecsülhetetlen tárházát. A programnak komoly értékközvetítő, identitástudat-erősítő, közösségfejlesztő és készségfejlesztő hatása van. Az új módszer lényege nem a konkrét hangszeres oktatás vagy a néptáncos- és népzenész-képzés, hanem a hagyományőrzés fontosságáról szól. Egyik kiemelt célja, hogy a magyar kultúráról elvesse a magot a gyermekekben, hogy testileg és lelkileg kiegyensúlyozott fiatalokként, ismerjék nemzeti hagyományaink értékeit, és ebből táplálkozva építsék fel leendő életük alapjait. Az oktatási program sikerét és elismertségét jól tükrözi, hogy április 16 és 20 között a Kiss Kata Zenekar és a Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola fogja képviselni Magyarországot és hazánk kultúráját az Olaszországban megrendezendő 11. Nemzetközi Iskola Fesztiválon. A seregszemlén való részvételt a Nemzeti Tehetségprogram is támogatja.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com