Testületi ülés Mezőnyárádon
Helyi Hírek (2013.) - Mezőnyárád
Írta: Eleven Televízió   
2013. április 18. csütörtök, 09:26
Mezőnyárád község képviselő–testülete április 15 -én tartotta soron következő üléseit. Technikai okok miatt került sor egy napon a két ülésre. Az első megbeszélésen három, míg a másodikon összesen öt napirend került megtárgyalásra. Az első napirendben Mezőnyárád község Önkormányzatának 2012. évi költségvetésének módosítását tárgyalta a testület. Vannak olyan év közben jelentkező előirányzatok amelyekkel előre nem lehet számolni, ezért van szükség a módosításra. A 2012 -es évben ez pozitívan érintette a költségvetést, hiszen a 12.088.000 Ft ÖNHIKI támogatás és a 23.000.000 Ft -os adósságkonszolidáció jelentős bevételként jelentkezett. A tagok egyhangúlag elfogadták a költségvetés módosítását.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második napirendben az óvodai intézményfenntartó társulásból való kilépésről döntött a testület. A társulás okafogyottá vált, hiszen amire annak idején létrejött – plusz állami támogatások megszerzése – megszűnt. A gesztor önkormányzat és a többi tag is jelezte kilépési szándékát, így Mezőnyárádnak sem marad más lehetősége, csak a kilépés. A képviselők egyhangúlag elfogadták az előterjesztést.
 
Harmadik napirendben időszerű feladatok megbeszélésére került volna sor. Ezt a napirendet a második ülés azonos nevű napirendjében tárgyalták a jelenlévők.
 
 
A második ülés első napirendjében beszámoló hangzott el az Önkormányzat 2012. évi gazdálkodásáról és sor került a zárszámadási rendelet elfogadására. A szavazás itt is egyhangú volt.
 
A második napirendben az Önkormányzat részletes szakfeladatrendjét határozták meg a képviselők. Az Államkincstárnál vezetett törzskönyvi nyilvántartásban minden olyan alaptevékenységet fel kell tüntetni, amivel az önkormányzat foglalkozik. Erre a közös hivatal megalakulása és törvényi változások miatt van szükség. A későbbiekben, amennyiben új tevékenységi köröket is be kíván venni a testület, erre lehetősége van. Mindössze egy új határozatot kellett hoznia. A résztvevők egyhangúlag megszavazták a napirendet.
 
A harmadik napirendben a Heves Megyei Vízmű Zrt. -től vízközmű vagyon átvételéről döntöttek a képviselők. Törvényi változás értelmében a vízi-közmű vagyonnal kizárólag az állam, illetve az önkormányzatok rendelkezhetnek ezentúl. Ennek alapján történt meg a leltár szerinti átadás – átvétel. Ennek érezhető hatása a lakosok felé nem lesz. Egy tartózkodás mellett fogadták el az előterjesztést.
 
A negyedik napirendben javaslat született egy egri illetőségű ügyvédi iroda megbízására, akik a szennyvíz hálózat kialakításával kapcsolatban felmerülő ügyvédi, jogi feladatokat ellátják. Az irodát a csatlakozott négy település – Mezőnagymihály, Szentistván, Mezőkeresztes, Mezőnyárád – közösen bízza meg. Erre a Magyar Államkincstár vizsgálata miatt van szükség. A képviselők egyhangúlag támogatták a napirendet.
 
Az ötödik napirendben időszerű kérdések, feladatok szerepeltek.
Utcanév változtatás vált szükségessé az önkormányzati törvény változása miatt. Ez Mezőnyárádon két utcát érint a Zalka Máté és a Vöröshadsereg utat. Ezeken az útszakaszokon összesen 39 fő él 22 lakásban. A lakosok véleményét is figyelembe veszi a testület az új nevek kiválasztásánál.
Minden hónap második hétfőjén ügyfélfogadást tart a Bükkábrányi Rendőrőrs a hivatal épületében reggel 8 – 10 óráig.
Kérdés hangzott el a közmunkaprogrammal kapcsolatban, illetve a Csincsével közös hivatal kialakításának állásáról is.
A Toldi út végén található telkek belterületté nyilvánítási ügye folyamatban van, de a rengeteg engedélyeztetés lelassítja a folyamatot.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com