Google Street View:már Magyarországon is barangolhat
Írta: Eleven Televízió   
2013. április 23. kedd, 10:02
 

A Google kedden reggel elindította a Street View szolgáltatást Magyarországon - olvasható több internetes portálon. És valóban, a lenti, az oldalba beillesztett virtuálisan bejárható térképen barangolthatunk Bükkábrány és Mezőkeresztes több utcáján, a településen átvezető utakon (Mezőnyárádról egyenlőre csak a Keresztesi út és környezete látható).
A Google-autók 2011-ben és 2012-ben jártak Magyarországon - a beillesztett virtuális térképen látszik, hogy nálunk 2011 decemberében fényképeztek. Május 13-án térnek vissza az utakra, városokba, falvakba, hogy felfrissítsék az 1-2 éve elkészített fotókat.


Mezőkeresztes a Street View-ban:


Nagyobb térképre váltás

A mostani megállapodást hároméves egyeztetési folyamat előzte meg - olvasható az index.hu cikkében. A Google 2010-ben már elkezdte lefényképezni az utcákat, de az akkori adatvédelmi biztos leállíttatta az autókat.  Azóta azonban megváltozott a jogi környezet, így már nincs akadálya az indulásnak.
A Street View 2007-es indulása óta a Google-autók világszerte több mint nyolcmillió kilométert fényképeztek végig, így készült el 44 ország több mint 3000 városának virtuálisan bejárható internetes térképe.
Magyarországon valamennyi települést végigjárta a Google autója. A kisebb településeken egyelőre csak a főutcákon működik a szolgáltatás, a város, falu széli kisebb utcákat még nem fényképezték végig. A szolgáltatáson meg lehet nézni, hogy mikor merre járt az autó.


(A hír forrása: www.index.hu)

 

Mezőnyárád a Street View-ban:

 


Nagyobb térképre váltás

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Bükkábrány a Street View-ban:


Nagyobb térképre váltás

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com