Elsöprő magyar siker Olaszországban
Írta: Eleven Televízió   
2013. április 24. szerda, 14:23
Magas rangú állami kitüntetést kapott Olaszország Köztársasági Elnökétől és első díjat nyert a Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai és a Kiss Kata Zenekar által bemutatott, „A Zene Benned van!” elnevezésű oktatási program Olaszországban, az április 16-20. között megrendezett XI. Nemzetközi Iskolafesztiválon. Az új oktatási program képviselte Magyarországot és hazánk kultúráját a nemzetközi seregszemlén.
Az Iskolafesztivál első díja mellett Olaszország Köztársasági Elnöke egy magas rangú állami kitüntetéssel ismerte el a magyar csapat teljesítményét és az oktatási program színvonalát. A köztársasági érdemrendet 10 évente egyszer adományozzák a kultúra ápolásáért és az oktatás fejlesztéséért.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
„A Zene Benned van!” elnevezésű oktatási program iskolai bevezetését Harsány Község Önkormányzat támogatta. XI. Nemzetközi Iskolafesztiválon való részvétel Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere, dr. Hoffmann Rózsa Köznevelésért Felelős Államtitkár és a Nemzeti Tehetségprogram segítségével, nagymértékű támogatásával valósulhatott meg.

„A Zene Benned van!”

A Kiss Kata Zenekar által kidolgozott „A Zene Benned Van!” elnevezésű tanórán kívüli oktatási program egy olyan egyedi módszer, mely a kortárs- és a népzene fúzióján keresztül ismerteti meg a gyerekekkel az autentikus magyar népdalkincs felbecsülhetetlen tárházát. A programnak komoly értékközvetítő, identitástudat-erősítő, közösségfejlesztő és készségfejlesztő hatása van.
Az új módszer lényege nem a konkrét hangszeres oktatás vagy a néptáncos- és népzenész-képzés, hanem a hagyományőrzés fontosságáról szól. Egyik kiemelt célja, hogy elvesse a magyar kultúra magját a gyermekekben, hogy testileg és lelkileg kiegyensúlyozott fiatalokként ismerjék nemzeti hagyományaink értékeit, és ebből táplálkozva építsék fel leendő életük alapjait.

„A Zene Benned Van!” elnevezésű oktatási program az országban elsőként 2013. február 1-jétől a Harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolában lett bevezetve. A foglalkozások időtartama heti kétszer 60 perc, melyen több mint 60 harsányi 1-2. és 3-4. osztályos tanuló vesz részt.

Nagyításhoz kattintson a képre!

 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com