Megünnepelték a Föld Napját a bükkábrányi óvodában
Helyi Hírek (2013.) - Bükkábrány
Írta: Eleven Televízió   
2013. április 24. szerda, 14:46
A bükkábrányi Napsugár Napközi Otthonos óvoda Helyi Nevelési Programjában kiemelt szerepe van a környezeti nevelésnek, a környezetvédelemnek, így a Föld Napja kiemelt jelentőségű esemény. Már előző héten megkezdődött a gyűjtőmunka és a barkácsolás. A szülők aktív közreműködésével április 22 -én mindhárom óvodai csoport fát ültetett az intézmény udvarára, melyek gondozását a későbbiek során a gyermekek végzik majd.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Minden csoport hetek óta készült erre a napra. Mindenkinek megvolt az előzetes feladata, illetve a jeles napon is sokat tevékenykedtek az óvodában és az udvaron. A kiscsoportosok előzőleg virágládába hagymát ültettek, amit majd folyamatosan gondoznak, fejlődését figyelemmel kísérik, a növények szárát pedig étkezéskor elfogyasztják. Ellátogatott a csoport a településen található szelektív hulladékgyűjtőhöz is, ahol tájékozódtak erről a tevékenységről és elhelyezték a megfelelő edényben a magukkal vitt hulladékokat, valamint nagy méretű képet is készítettek, melyre állatokat, növényeket ragasztottak fel. A középső csoport tagjai – a szülők, nagyszülők közreműködésével – az óvoda előtt találtató virágoskert talaját készítették elő a virágpalánták elültetéséhez. A szorgos kezek munkájának eredményeként mostanra a kiskertet petúniák, árvácskák és bársonyvirágok díszítik, ékesítik. A csoport részéről nagy érdeklődés kísérte a földigiliszta komposztálóban való elhelyezését. Egy akváriumba homokot, földet, szalmát és sódert helyeztek el rétegenként, melybe beletették a földigilisztákat. A gyerekek az üvegen keresztül megfigyelhetik majd, hogyan keverednek össze a rétegek az üvegedényben. A nagycsoportos óvodások – szülői segítséggel - előkészítették a talajt a zöldséges gyakorlókertben a veteményezéshez. A nagy rögöket gereblyével, kapával igyekeztek szétmorzsolni, majd kialakították az ágyásokat. Ültettek zöldborsót, retket, kukoricát, salátát, valamint vöröshagymát is. Több napon át készült a gyermekcsoportban az óvoda udvarát ábrázoló terepasztal, melyen a gyerekek által barkácsolt eszközök is végleges helyükre kerültek.
 
 
(A program a TÁMOP-3.1.11-12/2-2012-0017 számú, "Óvodafejlesztés Bükkábrány községben"  című projekt részeként valósult meg. A projekt 16.873.880 Ft európai uniós támogatásban részesül. )
 
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com