Erdei iskolában jártak a mezőnyárádi iskola 3. osztályosai
Írta: Eleven Televízió   
2013. április 29. hétfő, 16:45
A mezőnyárádi iskola harmadik osztályos gyerekei 2013. április 23. és 26. között Szögligeten voltak erdei iskolában. A szálláshelyük egy csodálatos környezetben a Szalamandra túristaházban volt, az Aggteleki Nemzeti Park területén.
Az idő mind a 4 nap kegyes volt a kirándulókhoz, kellett is a jó idő hiszen a nemzeti park oktatói gazdag és változatos programokkal várták a gyerekeket.
Elsőként megnézték Szögligeten Pista bácsi tájházát, ahol nagyon sok régi használati tárgyat ismerhettek meg, és próbálhattak ki. Egy filmvetítés során a környék növény- és állatvilágát, természeti képződményeit csodálhatták meg.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A mozgásból sem volt hiány, hiszen több mint 2 km-es túrát tettek a Baradla-barlang vörös-tói szakaszán. Itt nemcsak a változatos cseppkőképződményeket láthatták, hanem zenehallgatás közben gyönyörködhettek a barlang akusztikájában. Kessler Hubert barlangkutató emlékháza közvetlenül a cseppkőbarlang kijáratánál található, ami megint sok érdekes látnivalót tartogatott számukra.
Ebéd után a Kúria Oktatóközpontban a Jósva patak apró élőlényeit vizsgálták nagyítóval és mikroszkóppal. Az Ürgés réten kipróbálhatták a sétakocsikázást, valamint itt találkoztak a hucul ménessel, egy ősi magyar lófajta védett egyedeivel. A réten ezerszámra nyílt a tavaszi hérics, amely szintén védett virág.
Ezt követően ismét egy természetismereti túra következett a Ménes-völgybe, ahol a Ménes-tó és egy szurdok felejthetetlen látványa fogadta őket. Híven a hagyományokhoz minden este a nap értékelésével majd naplóírással zárult.
A négy nap élményéből kiállítást is szerveznek majd a táborozók.
 
 

Szerkesztő


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479

Vágó


Bodzán Gábor
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 557 5479
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com