Ülésezett Mezőnyárád képviselő testülete
Írta: Eleven Televízió   
2013. május 03. péntek, 09:34
Mezőnyárád képviselő testületének soron következő rendes ülésére április 29-én délután került sor. Ezúttal három napirendi pont került megtárgyalásra.
Elsőként az Önkormányzat 2014-es költségvetési koncepciójáról kellett döntenie a tagoknak az előre beterjesztett írásos anyag alapján. Nem volt könnyű dolga a résztvevőknek a témát illetően, hiszen nehéz előre látni a következő évet, ezért inkább egyelőre az irányvonal és a sarokpontok kitűzése történt meg. Ilyen többek között a működési költségek biztosítása, a betervezett sókamra kialakítása, és a falu megújítási pályázat nyomán tervbe vett beruházások megvalósítása. Jelentősebb bevétel növekményre a község nem számíthat, ugyanakkor az idei évre előirányzott bevételek reálisnak, stabilnak ígérkeznek.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mindezek tükrében a 2014-es koncepció egyhangú igen szavazattal került elfogadásra.
Második napirendi pontban a testület tagjainak nyilatkozniuk kellett egy, a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulási Tanács által benyújtandó pályázat jóváhagyásáról. A Társulás még elmúlt évben döntött két álláshely megszüntetéséről. A létszámcsökkentés miatt érintett dogozók foglalkoztatására a Társuláson belül nincs tovább lehetőség, ezért a Társulás pályázatot kíván benyújtani a leépítésből adódó többletkiadások megtérítésére. A pályázat beadásának egyik feltétele, hogy ahhoz minden, a Társuláshoz tartozó önkormányzatnak hozzá kell járulnia. A szavazás eredménye itt is egyhangú igen volt.
Harmadikként az időszerű feladatok megbeszélésére került sor.
Dr. Horváth László polgármester elmondta: a közeledő majálisra az Önkormányzat nem tervez külön rendezvényt, de a kikapcsolódni vágyóknak helyet és főzési lehetőséget biztosít a szokásos helyen, illetve a gyermekek részére ugrálóvár áll majd rendelkezésre.
Idén is megrendezésre kerül a hagyományos Béka és Halsütő Fesztivál, melynek időpontja július 5-e szombat lesz.
Képviselői felvetés nyomán kisebb vita alakult ki az úgynevezett Kisvölgy rendben tartásáról. Erre hamarosan a kaszáláson túlmenően is sort kerít az Önkormányzat.
A legközelebbi testületi ülésre várhatóan május végén kerül majd sor.
 
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com