Testületi ülés Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2013. július 02. kedd, 10:05
Legutóbbi testületi ülését június 24-én tartotta Mezőnyárád község vezetése.
Ezúttal hét napirendet kellett megvitatniuk a képviselőknek.
Elsőként az Önkormányzat közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervét ismertette Dr. Horváth László polgármester. A képviselők írásban előre megkapták a témával kapcsolatos tervezetet. Ennek leglényegesebb része, hogy a vagyongazdálkodással kapcsolatos szabályozás továbbra is önkormányzati hatáskör marad. A tervezetet a képviselők ellenszavazat nélkül hagyták jóvá.
Második napirendi pontban az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendelet megvitatására és elfogadására került sor. Itt szintén az előre kiadott, áttanulmányozott írásos anyagból dolgoztak a képviselők, amely általánosságban tartalmazta az Önkormányzat vagyonkezelésének szabályait tekintettel például, az adásvételre, bérbeadásra, ingatlanok kezelésére, esetleges társulásokba bevitt tulajdonokra. Fontos kitétel ezekkel kapcsolatosan, hogy az 1 millió Ft fölötti értékkel rendelkező vagyontárgyak csak versenyeztetés útján értékesíthetők, és kizárólag a legelőnyösebb ajánlatot tevő fél lehet a nyertes. Az irat melléklete volt egy átfogó leltár az önkormányzati vagyonról. A szabályzat ellenszavazat nélkül került elfogadásra.
Harmadik napirendi pont a kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátására vonatkozó rendelet volt.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Negyedikként a Mezőnyárádi Óvoda alapító okiratát vitatták meg és fogadták el a testület tagjai. Minderre azért volt szükség, mert az óvoda megszűnik társulásban működni, önállósul, teljes egészében visszakerül az Önkormányzat kezelésébe. A képviselők részére előre kiadott okirat tartalmazta azokat a feladatokat, amelyeket az intézmény eddig is ellátott, lényegi változás a működésben egyelőre nem várható. Az új okirat július elsejétől lép életbe. Az intézmény vezetői tisztsége pályáztatásra kerül, addig is Tóth Sándorné marad az óvoda vezetője.
Ötödik napirendben módosításra került a Többcélú Kistérségi Társulási Tanács megállapodása. A Társulás eddigi működése lényegileg nem változik, csupán kisebb jogszabályi változások miatt van szükség a módosításra, melyet szintén egyhangú igennel hagytak jóvá.
Hatodik napirendi pont a Szentistván és Térsége Beruházó és Kommunális Szennyvíz üzemeltető Társulás társulási megállapodásának módosítása volt. Hasonlóan az előző napirendhez lényegi változást itt sem okoz a módosítás.
Hetedik napirendi pontban az időszerű feladatok kerültek megvitatásra. A polgármester tájékoztatása szerint jó ütemben halad a III. Mezőnyárádi Béka és Hal Sütő-Főző Fesztivál szervezése. Idén a rendezvény keretében pálinkamustrára és pogácsasütő versenyre is sor kerül.
Szóba került az arra rászoruló útszakaszok kátyúzása is. A polgármester elmondása szerint ez hamarosan megvalósul. A bekerülési összeg 1,9 millió forint lesz, amely a munkadíjat is tartalmazza. Felmerült a község területén található több, szinte teljesen lekopott KRESZ tábla cseréje is. Ez összességében mintegy 30 darab tábla lecserélését jelentené. Amint az anyagi források rendelkezésre álnak az Önkormányzat gondoskodik a közlekedési táblák cseréjéről.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com