Sokrétű közfoglalkoztatás és elszomorító rongálás Mezőkeresztesen
Helyi Hírek (2013.) - Mezőkeresztes
Írta: Eleven Televízió   
2013. július 16. kedd, 14:31
Ebben az évben március 11-én indult útjára a közfoglalkoztatás, ismertebb nevén a közmunka program Mezőkeresztesen. Ebben az évben a kezdő létszám 40 fő volt, amit mind a mai napig sikerült megtartania a városnak.
A közmunkások fogalkoztatása négy alappillérre épül. Egyrészt a mezőgazdasági földutak karbantartása, az illegális hulladéklerakók megszüntetése, valamint a hatékony belvíz-elvezetés biztosítása és a belterületek karbantartása jelenti a legfőbb elfoglaltságot.
Ezek közül is a legtöbb munkát a több kilométer hosszú vízelvezető árokrendszer folyamatos karbantartása és a belterületek karbantartása adja. Előbbin forgatásunk idején a Kassai úton dolgozott napi nyolc órában több ember is, ami egyébként a megszokott munkaidő hétköznapokon.
A másik legnagyobb létszámot igénylő tevékenység a belterület karbantartás. Ebbe számtalan tevékenység bele tartozik, kezdve a terek, járdák, utak tisztán tartásától egészen a parkosításig, a virág ültetésig.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Itt pedig tegyünk egy rövid kitérőt.
Ebben az évben mintegy 2000 tő virág került kiültetésre a város legkülönbözőbb pontjain, oszlopos elrendezésben és ládákban éppúgy, mint szabad földben. Úgy látszik azonban, hogy egyeseknek még ez is útjában van. Az ugyanis még a jobbik eset - és itt azért tegyünk idézőjelet - ha valaki kiássa és otthon tovább nevelgeti a lopott növényeket.
Az érthetetlenebb eset az, amikor csak puszta vandalizmus van a háttérben. Egy-egy reggelre kitépett és szétdobált virágok fogadják a korán kelőket szerte a településen, sőt arra is volt több példa is, hogy valaki annyira nem fért a virágtartóktól, hogy tőből borította ki azokat. Mindezek miatt eddig mintegy 1000 tő növényt kellett pótolnia a közmunkásoknak.
Újabb fontos program az erre rászoruló útszakaszok javítása, kátyúzása. Ez a tevékenység egyelőre a Balaton utcán kezdődött el, de hamarosan minden szükséges helyen megvalósul majd.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com