Augusztusi Vígasságok Mezőkeresztesen
Helyi Hírek (2013.) - Mezőkeresztes
Írta: Eleven Televízió   
2013. augusztus 20. kedd, 14:09
Augusztus 18-án vette kezdetét Mezőkeresztesen az idei Augusztusi Vígasságok.Reggel a Dávid János Főzőversennyel kezdődött a nap, 22 csapat nevezett be a versengésbe. A reggeli tűzgyújtást követően a jókedvű csapatok különféle ételeket készítettek a versenyre, egyben azonaban minden társaság megegyezett: mindenhol jó hangulatban telt a délelőtt.
A kilátogató vendégeket elsőként a bábszínház szórakoztatta, majd a Diamond Dance tánciskola mezőkeresztesi növendékeinek táncbemutatója következett.
Ezután a mezőkeresztesi csatára emlékezve, és a középkor mindennapjait felvillantva megkezdődött a haditorna bemutató, melynek során a korabeli fegyverekkel, ruhákkal is megismerkedhettek az érdeklődők.
Közben a főzőcsapatok is elkészültek étkeikkel, a zsűri elé folyamatosan érkeztek a finomabbnál finomabb falatok.
A nótaszó mellett elkészült minden csapat, és mindenki elfogyaszthatta ebédjét. A zsűri számára viszont mondhatni nehéz falat volt kiválasztani a legjobb csapatokat, hiszen sok-sok szépen tálalt és jóízű étel közül kellett választaniuk.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Végül a délutáni eredményhirdetésen kiderült, hogy mely csapatok bizonyultak a legjobbnak. Minden csapatot díjaztak valamilyen jelzővel ellátott emléklappal, így például a legrátermetebb szakácsot, a legmerészebb ötletet és a legösszetartóbb csapatot is kiválasztották.
A verseny névadójának, Dávid Jánosnak családja különdíjat ajánlott fel, amelyet a Jóbarátság és a Szent Erzsébet Nyugdíjasklubnak ítélt a zsűri. A jövő mesterszakácsának kiálltották ki a verseny 4.helyezettjét, Gróf Gábort.
3.helyezést ért el az Egyesített Szociális Intézmény csapata, 2.lett a Hungarofék, és 1.lett a Police Bt., akik egyúttal a vándorfakanalat is kiérdemelték.
Az eredményhirdetés után a hastánc bemutató következett, majd az egri vár ostromát elevenítették fel, igaz, a történetet humorosabb, átírt formában mutatták be.
Sötétedés után kertmozival zárult a vasárnapi program.
Hétfőn reggel a Bartók Pálról és Túróczi Károlyról elnevezett kispályás labdarúgó tornával indult a nap, majd a II. Pannónia Kupa területi fogathajtó versenyt tekinthették meg a Népkert mellé kilátogató vendégek. Közben haditorna bemutató és középkori harceszközök bemutatója is színesítette a programot, és működött az egészségsátor is, ahol ingyenes vércukor, vérnyomás és testzsír mérésre és véradásra várták az embereket.
A délután további részében tovább folytatódtak a szórakoztató programok, amelyekről következő adásunkban számolunk majd be.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com