Utakat korszerűsítenek és felújítják a Művelődési Házat Cserépfaluban
Írta: Eleven Televízió   
2013. szeptember 24. kedd, 17:09

A fejlesztés első eleme a település úthálózatát érinti: a községben két útszakasz újul meg ezekben a hetekben, emellett természetesen a megfelelő vízelvezetésről is gondoskodnak az érintett szakaszokon.
A közel 79 millió forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás másik eleme a Művelődési Ház felújítása lesz: az épület alapterülete közel 100 m2-rel nő, továbbá kívűl és belül is megújul az intézmény, amely költséghatékonyabban működtethető majd a jövőben.  

A Kossuth út illetve a Temető-köz valamit a Szépkilátás út felújítása időszerű volt már: az érintett útszakaszok közel 40-50 éve kaptak szilárd burkolatot, a járdák az 1960-as években épültek. A vízelvezető árkok állapota szintén nem volt megfelelő: immár 20-30 év telt el azóta, hogy helyenként betonlap burkolattal erősítették meg az árkokat.
Az azóta eltelt időben az utak állapota jelentősen leromlott, a vízelvezető rendszer pedig nagyobb esőzések alkalmával nem volt elég hatékony.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A felújítás során megerősítik az utak alapját, mészkő padkát illetve nemesített útpadkát  építenek és új aszfaltréteget kapnak az érintett útszakaszok. A megfelelő csapadékvíz elvezetés érdekében beton burkolóelemeket helyeznek a vízelvezető árkokba, valamint a megfelelő helyeken keresztcsatornát helyeznek el. 
A projekt másik eleme a Művelődési Ház kibővítése, felújítása: az intézmény műszaki állapota és a helyiségek belső elrendezése nem megfelelő, másrészt az alapterületet is növelni szükséges. A település központjában található épület új funkciókat és szolgáltatásokat biztosít majd a lakosság és az ide érkező vendégek részére.
Az épület alapterülete 25%-al nő, az új részekben, két multifunkciós helyiségben olvasóterem, civil klub, fonotéka illetve a nyugdíjas klub kap helyet.
Továbbá raktárt, öltöző helyiséget is kialakítanak, míg az épület bejáratánál tornác, az előkertben pedig terméskő kiállítás és díszkert készül, továbbá akadálymentesített bejutást tesznek lehetővé a Művelődési Ház hátsó bejáratánál.
Az épület külsőleg és épületgépészeti szempontból is megújul: felújítják a tetőszerkezetet, külső szigetelést helyeznek fel, és kicserélik a nyílászárókat. Kibővítik, modernizálják a fűtési és elektromos rendszert és a vizesblokkokat is átalakítják, végül új festést kapnak a belső felületek.

A projekt tervezett befejezési dátuma 2014. június 30.  A „Cserépfalu község kisléptékű fejlesztése közösségi tér és útfelújítás segítségével” című, ÉMOP-3.1.3-11-2012-0196 azonosító számú pályázat által az önkormányzat 78.713.910 Ft európai uniós támogatást kap a beruházás megvalósításához, amely a költségek 95%-át fedezi.

 




 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com