Írta: Eleven Televízió   
2013. október 02. szerda, 15:04
Verőfényes őszi napon XIV. alkalommal rendezte meg Harsány Község Önkormányzata és a Harsányi Kéknefelejcs Népdalkör Egyesület a Szüreti Napot szeptember 28-án.
A rendezvény három helyszínen népdalkörök, néptáncosok, fúvósok, a harsányi óvodások és az általános iskolások majorett csoportja nyújtott színvonalas előadást. A hagyományos szüreti felvonuláson közel 500 ember vett részt.
A Bükkaranyosi Huszár Egyesület lovasai, Teleki Lajos hintója, a Hunyadi Majorett és az Emőd Brass Fúvószenekar vezetésével, fúvószene kísérettel haladt a menet. A felvonulók sorát ez évben is a szüreti járművek zárták. A község főterén köszöntőt mondott Tállai András Önkormányzati Államtitkár, országgyűlési képviselő, a település díszpolgára és Szabó Gergely Harsány polgármestere, majd ezt követően hordógurítással adták át a község azon útszakaszait, melyek pályázati támogatás segítségével a közelmúltban kaptak aszfaltburkolatot.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Majd a kisbírói ifj. Szilvási András köszöntötte a bort, szüretet és a résztvevőket. A szüreti dalok csokrait Tibolddaróci és Emődi népdalkör előadásában hallhattuk. A Sályi Kamarakórus dr. Barsi Ernő népdalfeldolgozásait adta elő, melyek mind e tájegység zenei gazdagságáról beszéltek. A Harsányi Kéknefelejcs Népdalkör helyi gyűjtésű népdalokkal köszöntötte az ünnepet. A rendezvény résztvevői megkóstolhatták a harsányi szőlőhegy levét, helyi süteményeket, kalácsot, pogácsát.
Az Itthon vagy! Magyarország szeretlek! című rendezvénysorozat harsányi záró akkordjaként Szent Mihály napi tűzgyújtásra került sor a Szilvási-tanya melletti dombon.
Hideg őszi szél fújt, de ennek ellenére a falu apraja, nagyja képviseltette magát és a tűz fényénél együtt énekelt a helyi népdalkör tagjaival.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com