Állatok Világnapja a térség óvodáiban
Írta: Eleven Televízió   
2013. október 24. csütörtök, 09:49
Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.
Bükkábrányban az óvodában csoportonként emlékeztek meg erről a napról. A kicsik kézműveskedtek és teknősöket etettek, a középsősök WC gurigából készítettek állatokat és macskát simogattak, a nagyok megfigyelték a papagájokat és ellátogattak egy helyi gazdaságba.
A mezőnyárádi ovisok sétára indultak a településen, hogy a falu központja felé betérjenek egy helyi családhoz és megnézzék állataikat. Az ovisok láthattak gerlét, kutyát, macskát. A szárnyasokat a legkülönfélébb variációkban. Madarin récét, fácánt, pulykát, kacsát és végül sertéseket is.
A mezőkeresztesi Harmatcsepp Napközi Otthon óvodásai október 7-én közösen indultak állatnézőbe, végig a Balaton utcán. Az út során különböző állatokat láthattak és simogathattak meg. Volt nyúl, birka, kecske és ló is. Az út végén pedig sajtot is készíthettek egy helyi termelőnél.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com