Megnõtt az ittasan vezetõk száma
Írta: Eleven Televízió   
2008. április 09. szerda, 21:00
 
Az elmúlt hetekben megnõtt az ittasan vezetõ egyének száma Bükkábrányban.Bajnóczki Mátyás õrsparancsnok elmondta, hétköznapokon, autóval közlekedtek azok a személyek a település belterületén, akiket az utóbbi idõben a megengedettnél nagyobb alkoholszinttel szûrtek ki a forgalomból.További rendõrségi híreket is olvashat a címre kattintva.
Hirdetés_______________________________________________________________________





A legutóbbi eset a hét közepén történt,amikor 2,2 ezrelékes értéket mutattak ki egy bükkábrányi autósnál.Érdemes tudni, hogy a szervezet óránként 0,17 ezreléket dolgoz fel, a testi adottságoktól függõen.Az alkoholtartalmú italokat tekintve egy sör például 0,3 ezrelékes alkoholszintet eredményez a vérben.
0,8 ezrelékig számít szabálysértésnek az alkohol vérben kimutatható mennyisége. 0,8 és 1,5 ezrelék enyhe fokú, 1,5 és 2,5 ezrelék közötti értéknél közepes fokú, 2,5 és 3,5 ezrelék között súlyos, míg 3,5 ezrelék fölött igen súlyos alkoholos befolyásoltságról beszélünk, azonban ezek az értékekkel már bûncselekményt követünk el.
Szintén szerepet játszott az alkohol abban a koccanásos balesetben,amely Bükkábrányban a 3-as út,és a Vöröshadsereg út keresztezõdésében történt. Személyi sérülés nem történt, a két autóban anyagi kár keletkezett.Az egyik sofõr viszont a felelõsségrevonás elõl elszaladt a helyszínrõl, õt a rendõrök egy közeli ház melléképületében találták meg.
Sályban nagyértékû falopásra derült fény: mintegy 14 m3 cserfát loptak el ismeretlen tettesek.Szentistvánon pedig egy állattartó telepen "szolgálatot teljesítõ" ebeket mérgezett meg ismeretlen tettes vagy tettesek.Mindegyik ügyben megindult az eljárás, illetve a nyomozás.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!